Birgit Skarstein:

- Jeg har fått livet i gave

Birgit Skarstein mener at det er helt feil å bruke begrepet «lenket til rullestolen». For den er jo hennes beste venn.

BIRGIT SKARSTEIN: Birgit har et nært forhold til venninnene sine. Hvordan reagerte de da de fikk vite at hun var blitt lam? – Venninnene mine så ikke en rullestol med meg oppi. De så meg, med rullestolen på slep, forteller Birgit. FOTO: Astrid Waller
BIRGIT SKARSTEIN: Birgit har et nært forhold til venninnene sine. Hvordan reagerte de da de fikk vite at hun var blitt lam? – Venninnene mine så ikke en rullestol med meg oppi. De så meg, med rullestolen på slep, forteller Birgit. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thailand 2009. 19 år gamle Birgit er på sitt livs store reise. Vil tilfredsstille noe av utferdstrangen før hun tar fatt på studiene i statsvitenskap på Blindern. Hun er et engasjert menneske allerede nå. Har nettopp vært i den thailandske byen Mae oh Hoo og jobbet som frivillig på et barnehjem, og hun har reist gjennom krigssoner. Akkurat i dag lokker strandlivet for den 180 cm høye jenta med de mørkebrune øynene. Birgit kjenner sola varme, justerer bikinien og hoppet uti fra moloen. Kompisen har nettopp hoppet før henne. Birgit lander med beina først på noe hun ikke vet hva er. Kanskje skrot? Rundt henne farges vannet rødt. Da hun kommer opp av vannet, er foten revet av. Henger kun i en tynn hudfille.

– Jeg hadde to operasjoner i Thailand der de forsøkte å sy fast foten igjen, forteller Birgit Skarstein (29), og retter på beina i sofaen. Bruker armene til å plassere dem i kors under seg.

Hun er kledd i jeans og strikket genser, og der overkroppen og armene er langt over middels atletiske etter utallige treningstimer på landslaget i ski OG i roing, bærer beina preg av ikke å ha kunnet brukes på flere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer