Josephine Bornebusch:

– Jeg har fått mange «nei»

Josephine Bornebusch konstaterer at det tar tid å bygge opp troen på seg selv når frykten for å bli avvist har vært der nesten hele livet.

Det har vært perioder der hun har tenkt at hun aldri vil komme til å få noen skuespillerjobb igjen. I dag er Josephine Bornebusch glad for at karrieren hennes har flere bein å stå på. Kåpe, genser og bukse fra Boss, sko fra Adidas og øredobber og ring fra Ole Lynggaard. FOTO: Dan Kullberg
Det har vært perioder der hun har tenkt at hun aldri vil komme til å få noen skuespillerjobb igjen. I dag er Josephine Bornebusch glad for at karrieren hennes har flere bein å stå på. Kåpe, genser og bukse fra Boss, sko fra Adidas og øredobber og ring fra Ole Lynggaard. FOTO: Dan Kullberg Vis mer
Publisert

Se for deg at du som ung på loffen i Mexico tatoverte inn strekkoden fra en Corona-ølflaske nederst på ryggen. Skulle det beskytte deg, ­eller være en forbannelse som ­manifesterte seg som en pandemi ved ­samme navn 20 år senere?

Vi lar spørsmålet henge i luften.

Josephine Bornebusch takker for komplimenten for sin nye kortklipte frisyre, men legger til at hun ikke hadde noe valg. Hun slår seg ned i sminkestolen og forteller at det var da hun satt nettopp sånn, at noen begynte å hviske over ­hodet på henne.

– «Skal vi si det til henne? Tror du hun vet?» Jeg hadde en skallet flekk i nakken etter alle årene med bleking. Neste gang blir det parykk for Mickan i «Solsidan», sier hun.

Som for mange i kultursektoren er også Josephine ­Bornebuschs jobb blitt påvirket av pandemien. De rakk å spille inn andre sesong av «Elsk meg» rett før koronaen, mens tv-serien «Harmonica», som hun lager sammen med Jonas Karlsson, ble satt på vent.

Men ut av frustrasjonen ble en idé født:

– Dagen før vi skulle filme «Harmonica», våknet jeg opp i sofaen og tenkte: «Hvis vi nå ikke får filme på Gud vet hvor lenge, kan vi gjøre det på en annen måte?» Det startet som et eksperiment der jeg ville holde et høyt tempo og hele tiden være aktuell, sier Josephine Bornebusch.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer