Fagereng-tragedien

– Jeg har forsonet meg med at jeg gjorde alt i min makt

Therese Bendiksen var en av de første på ulykkesstedet, da en ung mor ble funnet livløs i fjorden med sine tre små døtre.

STERK OPPLEVELSE: Therese Bendiksen var en av de første på stedet, da den unge moren og hennes tre barn ble funnet livløse i vannet. FOTO: Bernt Olsen/NRK
STERK OPPLEVELSE: Therese Bendiksen var en av de første på stedet, da den unge moren og hennes tre barn ble funnet livløse i vannet. FOTO: Bernt Olsen/NRK Vis mer
Publisert

Da meldingen gikk ut til alle nødetatene i Tromsø den 2. desember i 2019, satte Therese Bendiksen seg bak rattet i ambulansen med en følelse av at noe var alvorlig galt. For oppdraget hun og kollega Trine hadde foran seg var ubegripelig, og helt ulikt alt annet hun hadde opplevd gjennom åtte år som ambulansearbeider.

– Det var det verste jeg har vært med på i hele mitt liv, sier Therese Marie Bendiksen (31).

– Man kan ha øvelser og fagdager og lære seg hva man skal gjøre når krisen inntreffer, men du kan aldri forberede deg på noe sånt. Jeg tror aldri jeg kommer til å oppleve noe så fryktelig igjen.

«Fagereng-tragedien»

Therese Marie Bendiksen er ambulansearbeider ved UNN, sykehuset i Tromsø. Du kjenner henne kanskje fra NRK-serien «113». Hver uke har nordmenn kunnet følge Therese og kollegaene på utrykning i Troms. Noen små og noen store oppdrag. Og noen ufattelig tragiske. Slik som den såkalte «Fagereng-tragedien», da alle nødetater i Tromsø rykket ut til en tom barnevognen ved snøskavla, og til små og store fotspor som ledet ut i den iskalde fjorden.

Det var 2. desember. Luke nummer to var åpnet i julekalenderen og på vaktrommet på UNN sto det småkaker og julestjerne på bordet. Så kom meldingen over sambandet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer