ME:

- Jeg har forsonet meg med sykdommen

Kristina levde et aktivt liv med studier, jobb og trening. Så sa det stopp.

ME: Før skolestart høsten 2012 fikk Kristina påvist en virusinfeksjon og lå rett ut. Hun kom seg aldri til hektene. Halvannet år etter at hun ble syk, fikk hun diagnosen ME. FOTO: Ellen Jarli
ME: Før skolestart høsten 2012 fikk Kristina påvist en virusinfeksjon og lå rett ut. Hun kom seg aldri til hektene. Halvannet år etter at hun ble syk, fikk hun diagnosen ME. FOTO: Ellen Jarli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke viljen og hodet, men kroppen som er problemet, sier tobarnsmor Kristina Vedel Nielsen (43).

Hun er opprinnelig fra Otta, men har bodd i Vestfold de siste 15 årene. For fem år siden var Kristina midt i lærerutdanningen ved Høgskolen i Vestfold, jobbet som pleieassistent ved en demensavdeling på et bo- og behandlingssenter og trente flere dager i uken. Hun løp, syklet, svømte eller dro på toppturer.

Før skolestart høsten 2012 fikk hun påvist en virusinfeksjon og lå rett ut. Kristina kom aldri til hektene. Alt hun skulle gjøre, gikk treigere. Ved trening fikk hun feber, vondt i hodet og smerter i muskler og ledd. Til slutt trappet Kristina ned på alt hun ikke måtte. Sluttet på trening og ble sykmeldt. Men hun klarte ikke å konsentrere seg om studiene. Medelever påpekte at hun falt ut av samtaler, og hun merket selv at ord kom ut feil.

- Det var et skikkelig nederlag da jeg måtte kaste inn håndkleet og sette studiene på vent, sier Kristina.

LES OGSÅ: - Jeg frøs, hadde sår hals og var konstant sliten

Kollapset

Fastlegen antydet at hun kunne ha ME, og henviste Kristina til psykolog for å utelukke at hun slet psykisk, noe som ble bekreftet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer