Aida Husic Dahlen:

– Jeg har fortrengt alt

Norges gullhåp i Paralympics, Aida Husic Dahlen, har ingen lyst til å grave i sin egen historie for å finne ut hvorfor hun ble forlatt på fødestuen i Bosnia.

AIDA HUSIC DAHLEN: – Jeg ble forlatt. Jeg vet ikke hvorfor, men det var en grunn til at de ikke ville ha meg, og det vil jeg ikke oppsøke, sier bordtennisspiller Aida Husic Dahlen. Vest fra ESP og skjorte fra BikBok. FOTO: Astrid Waller
AIDA HUSIC DAHLEN: – Jeg ble forlatt. Jeg vet ikke hvorfor, men det var en grunn til at de ikke ville ha meg, og det vil jeg ikke oppsøke, sier bordtennisspiller Aida Husic Dahlen. Vest fra ESP og skjorte fra BikBok. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Hun har fortrengt det aller meste av minnene fra sine første leveår, da hun bodde på et institutt for krigsskadde barn. Men i voksen alder har plutselig hendelser fra den tiden dukket opp i hodet på Aida Husic Dahlen (30) igjen.

Som da hun var på en treningssamling i Slovakia for et par år siden, ble syk og var alene på hotellet. Det var da hun gikk ­ensom i hotellkorridoren, at Montenegro-­følelsen kom. Den triste følelsen. Og ­minnet av en blå korridor hun gikk ensom gjennom etter at alle de andre barna var blitt hentet til nye hjem, for å se om noen kanskje hadde glemt noe hun kunne bruke.

– Da kom følelsen av at nå er jeg alene. Nå har jeg ­ingen. Da ringte jeg treneren og sa: «Nå skal jeg hjem.»

25. august, noen uker etter at OL i Tokyo er over, starter Paralympics med deltakere som allerede har kjempet og vunnet sin største kamp bare i kraft av å være der. Raskere, høyere, sterkere – mot mange odds.

Det er en tidlig junimorgen ved Sognsvann i Oslo. Disen ligger over det stille vannet, og ved et digert beist av et trebord sitter Aida Husic Dahlen med kaffekoppen mellom høyrehånda og stumpen av den halve venstrearmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer