Sexlyst

- Jeg har hatt sex for første gang på fem år og følte meg som en jomfru

Den svenske programlederen Ulrika Johnsson (52) hadde gitt opp tanken på å noen gang ha sex igjen.

MANGLET SEXLYST: Den svenske programlederen Ulrika Johnsson befant seg lenge i det hun kaller et «karrig seksuelt landskap». FOTO: Skjermdump Instagram
MANGLET SEXLYST: Den svenske programlederen Ulrika Johnsson befant seg lenge i det hun kaller et «karrig seksuelt landskap». FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Siden svenske Ulrika Johnsson fra Sollentuna flyttet til Storbritannia som 12-åring, har hun vært å se på svenske og britiske TV-skjermer som programleder i alt fra «Gladiatorerna» og «Good Morning Britain», til «Miss World» og «Eurovision Song Contest».

Kysset prinsen

Jonsson ble også lagt merke til på 90-tallet da hun datet engelske prins Edward, og skapte siden overskrifter rundt den påståtte affæren med den svenske England-manageren i fotball, Sven-Göran «Svennis» Eriksson på 2000-tallet.

TILSKUER: Ulrika Johnsson i 2002 på en kamp mellom Chelsea og Manchester på Stamford Bridge, London. Ryktene gikk på den tiden i britisk media om at Johnsso hadde et forhold til England-manager Sven-Goran Eriksson. REUTERS/Ian WaldieFOTO: NTBScanpix
TILSKUER: Ulrika Johnsson i 2002 på en kamp mellom Chelsea og Manchester på Stamford Bridge, London. Ryktene gikk på den tiden i britisk media om at Johnsso hadde et forhold til England-manager Sven-Goran Eriksson. REUTERS/Ian WaldieFOTO: NTBScanpix Vis mer

Løfter på dyna

I dag er Ulrika blitt 52 år, og i en fersk kronikk i den britiske avisen The Sun letter hun på sløret, for ikke å si dyna, om hvordan overgangsalderen rammet henne.

– For å være helt ærlig, for to år siden hadde jeg ingen forventninger om å noen gang ha sex igjen, skriver Ulrika.

Joda, hun innrømmer at åpenhjertigheten kan oppleves som utleverende og som «for mye informasjon», men hun velger likevel å fortelle, da hun mener det er «en liten historie om triumf over pessimisme. Suksess over motløshet».

Ensom og avvist

Johnsson er foredragsholder, TV-personlighet og firebarnsmor. Ifølge Johnsson skal hun i flere år ha levd i et «karrig seksuelt landskap» der lidenskapen forsvant. Som singel følte hun seg nå forvirret over mangelen på sexlyst, i kombinasjon med at kroppsfasongen hadde forandret seg, og dermed selvbildet.

– Jeg følte meg ensom og avvist, i kombinasjon med en aldrende kropp. En kropp som riktignok har båret frem fire barn og lidd under moder jords siste latter i overgangsalderen – noe som resulterte i et påtakelig tap av kroppslig selvtillit.

Johnsson skriver videre i The Sun at ansiktet og kroppen viste alle de naturlige tegnene på aldring, med overflødig hud og tap av muskler.

– Tiden da jeg svingte meg fra lysekronen og løp naken gjennom hagen var et svakt og fjernt minne, og det føltes som det neppe ville bli aktuelt igjen.

Se dette innlegget på Instagram

The highlight of my life #blondesdonthavemorefun

Et innlegg delt av Ulrika Jonsson (@ulrikajonssonofficial)

Få deg et ligg!

Venninne hadde mast på henne i flere år. «Du trenger å få deg et ligg», men Johnsson sto på sitt.

– Jeg kunne bare ikke forestille meg det. Jeg følte at jeg ikke lenger var det mennesket. Jeg hadde ikke lenger tro på kroppen min, så hvordan kunne noen andre ha det?

Men så skal det altså ha snudd for Johnsson. Da hun fikk kontakt med en mann på sosiale medier skal hun først ha kjent seg usikker, men etter to dater tok hun steget. I The Sun skriver Johnsson:

– Bare tanken på at jeg skulle føle meg opphisset igjen var så fjern, at jeg ble ganske sjokkert da det skjedde. Den eneste måten jeg kan beskrive det på, er som om kroppen min hadde blitt avslått, og noen kom med en hjertestarter og vekket meg tilbake til livet.

– Følte meg som jomfru igjen

Hun beskriver hvordan hun nå evnet å se forbi kroppens forandringer, og oppdaget at det var fullt mulig å bli revet meg og glemme at brystene ikke var som de en gang hadde vært, og at rumpa var større og betydelig mindre spretten.

– Jeg bruker å tulle med at det var som å miste jomfrudommen en gang til, bortsett fra at denne gangen hadde jeg mye mer kontroll og var betydelig mindre redd.

Johnsson håper at hun gjennom åpenheten kan vise at det fullt mulig tenne en sexlyst som har sluknet. Likevel, som hun skriver i The Sun:

– Den største åpenbaringen for meg var ikke å ha sex igjen. Det var fornyelsen av intimitet og en dyp forståelse av hvor mye jeg hadde savnet menneskelig hengivenhet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer