ME

- Jeg har ikke kontroll over kroppen

Rise Cecilie Moe var ung, travel og trivdes med livet. Plutselig en dag ble hun kvalm og utmattet, og siden har hun aldri blitt sitt gamle jeg.

BLE BRÅTT SYK: 29 år gammel ble Rise Cecilie Moe (31) veldig syk. Etter hvert fant legene ut at hun hadde ME. Foto: Marte Isabelle Bruun Hansen
BLE BRÅTT SYK: 29 år gammel ble Rise Cecilie Moe (31) veldig syk. Etter hvert fant legene ut at hun hadde ME. Foto: Marte Isabelle Bruun Hansen Vis mer
Publisert

- Å godta at jeg ikke vet hva fremtiden bringer, går fint noen dager, men andre dager er det veldig krevende, sier Rise Cecilie Moe (31).

Tønsbergjenta har alltid vært veldig sosial, kreativ, og reist så mye hun kan – enten det er for å dra på ferie, eller studere i en ny by. Hun trivdes med en hektisk hverdag, og et raskt tempo. Etter å ha fullført både bachelor og master, fortsatte hun å studere, før hun gikk inn i arbeidslivet.

- Jeg har flyttet mye rundt og jobbet med mye forskjellig. Til slutt endte jeg opp med å bygge en karriere innenfor kultur- og eventbransjen. Jeg hadde mange jern i ilden, men så sa det plutselig stopp. Sånn skikkelig stopp, sier hun til KK over telefonen.

Smellen kom våren 2019, mens Rise jobbet med oppkjøringen til en festival hun jobbet på. Hun var kvalm og uvel, og var sikker på at omgangssyken var på vei.

- Jeg ringte sjefen og sa at jeg måtte se an formen før jeg kom på jobb. Og etter det, ble jeg bare verre og verre. Det kom veldig brått på, sammen med mørke tanker om at jeg ikke orket mer. Det gjorde meg bokstavelig talt livredd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer