Seksuelle overgrep

- Jeg har ikke lyst på sex lenger, og det er jo ikke meg i det hele tatt

Maria Moen Nordli (28) forteller at hun er blitt utsatt for flere overgrep. Nyoppståtte hendelser har vekket gamle traumer, og Maria føler at hun har mistet mye av sin identitet.

ÅPEN OM TRAUMENE: Maria ønsker å være åpen om erfaringene sine, og forteller blant annet at hun har blitt utsatt for to voldtekter. Foto: Astrid Waller
ÅPEN OM TRAUMENE: Maria ønsker å være åpen om erfaringene sine, og forteller blant annet at hun har blitt utsatt for to voldtekter. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

- Det gikk en faen i meg. Jeg er så irritert, sier Maria Moen Nordli (28) frustrert.

Maria studerer journalistikk, og hun satt hjemme og jobbet med en eksamensoppgave da en fyr på Tinder spurte om hun ikke hadde lyst på besøk.

- Vi hadde ikke snakket sammen i et kvarter engang! Men han sa at jeg var så pen, så han bare måtte spørre.

Slike henvendelser går igjen – om og om igjen. Denne Tinder-samtalen ble dråpen for Maria, som deretter postet flere innlegg på Instagram-storyen sin, hvor hun uttrykte sin frustrasjon.

Maria ønsker å ta et oppgjør med dårlig oppførsel blant menn. Hun fortalte blant annet om uønsket seksuell oppmerksomhet fra menn på gata, at hun har blitt tatt bilder av naken, og filmet under sex uten samtykke av en person hun stolte på, i tillegg til et forsøk på en sovevoldtekt.

- Når man opplever slike hendelser flere ganger, mister man til slutt evnen til å føle seg trygg i seg selv. Man er ikke trygg i sin egen kropp rundt andre.

Kjent for å være seksuelt frigjort

Maria ble et kjent fjes for de fleste da hun deltok i Paradise Hotel i 2020, og det ble mye sex på TV. Hun ville vise at kvinner kan eie sin seksualitet på samme måte som menn, og ha så mye sex de bare ønsker, uten å skamme seg over det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer