Cecilie Skog:

– Jeg har ikke plass til kjæreste

Cecilie Skog forteller at hun har det bra så lenge hun har ungene og vennene sine - og friluftslivet så klart.

CECILIE SKOG: – Vet du at insektene lager sin egen frostvæske for å overleve vinteren? Etter å ha skrevet barnebok med tips til aktiviteter å gjøre med barna ute – og om dyrene du kan støte på – er Cecilie proppfull av nyvunnet kunnskap. FOTO: Astrid Waller
CECILIE SKOG: – Vet du at insektene lager sin egen frostvæske for å overleve vinteren? Etter å ha skrevet barnebok med tips til aktiviteter å gjøre med barna ute – og om dyrene du kan støte på – er Cecilie proppfull av nyvunnet kunnskap. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Om du kan, må du gjerne komme litt senere … Smil fra C, skrev Cecilie Skog i en sms. Litt senere, klokken 12.30 på Hellerudtoppen, skjer det ingenting da vi ringer på døra. Først etter noen minutters venting går den plutselig opp, og en krøllete polfarer åpenbarer seg.

– Jeg glemte å si at ringeklokka ikke virker. Den har ikke virket på fem år.

På kjøkkenbordet, på de brune spisebrikkene som er formet som løv, ligger fortsatt brødsmulene etter frokosten hun spiste med døtrene tidligere på dagen.

– Jeg prioriterte klatreveggen med en venninne. Jeg måtte få ut litt slagg. Vrede, tungsinn, lett irritasjon – som kan bygge seg opp etter flere dager uten fysisk fostring.

– Det er en veldig grei byttehandel. Å stikke føttene ned i inngåtte, svette klatresko og ta en bratt highfive i kalkstøvet i klatreveggen.

Dagen har startet med harde forhandlinger. Begge jentene på seks og fem år har noe av den samme ­jernviljen som trengs for å krysse ­isøder. Det er en ­ekspedisjon å få dem av gårde til barnehage og skole. Men det er Vilja og Vega som har lært Cecilie om det nære utelivet, det som er rett utenfor døren bare du stopper opp og ser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer