Sjelden diagnose:

- Jeg har ikke tellingen over hvor mange ganger jeg har operert i hodet

Janne (34) har en sykdom som rammer 1-2 per 100 000. Ingen vet hvorfor sykdommen oppstår, men spesielt overvektige kvinner i fertil alder er utsatt.

HAR EN SJELDEN DIAGNOSE: Janne har hatt diagnosen idiopatisk intrakranial hypertensjon i 12 år. FOTO: Privat
HAR EN SJELDEN DIAGNOSE: Janne har hatt diagnosen idiopatisk intrakranial hypertensjon i 12 år. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

For 12 år siden måtte Janne Polden (34) oppsøke legen fordi hun hadde gått med ekstrem hodepine over lengre tid, i tillegg til trykkfølelse i hodet – spesielt rundt øynene.

– Jeg fikk først en antibiotikakur, da legen trodde at jeg hadde bihulebetennelse. Den hjalp ikke, så jeg fikk en ny kur. Da jeg var ferdig med den, var jeg verre enn noen gang. Jeg begynte å få problemer med synet, og da ettermiddagen kom så jeg dobbelt.

Janne trodde at hun hadde problemer med øynene/synet, og tok derfor kontakt med en optiker. Optikeren undersøkte henne, og ba henne om å dra til en øyelege med det samme. Øyelegen var egentlig ferdig for dagen, men de holdt åpent for Janne, da optikeren mente at det hastet.

– Jeg fikk ingen forklaring av optikeren. Da jeg kom frem til øyelegen sto det flere personer der, klare til å ta meg imot, selv om det egentlig var stengt. Da begynte jeg å bli litt urolig!

Etter en rask undersøkelse, ringte øyelegen til akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus. De mente at Janne skulle møte opp tidlig neste morgen.

– Da jeg kom til akutten ble situasjonen plutselig veldig alvorlig. Jeg fikk en seng jeg skulle legge meg ned i, med beskjed om å ligge helt i ro. Skulle jeg på toalettet, måtte en sykepleier følge meg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer