Vargtimen

- Jeg har jobbet tett med ungdommer som har forsøkt å ta sitt eget liv

Geir ønsker å nå ut til den vanlige mor og far, som kanskje ikke har tenkt så veldig mye på at ungdommene kan slite selv om det virker som at de har det bra.

PSYKISKE LIDELSER: Forfatter Geir Tangen har tatt et dypdykk i et skummelt ungdomsmiljø og skrevet en krimroman inspirert av samtaler og historier fra virkeligheten. FOTO: NTB
PSYKISKE LIDELSER: Forfatter Geir Tangen har tatt et dypdykk i et skummelt ungdomsmiljø og skrevet en krimroman inspirert av samtaler og historier fra virkeligheten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

- For å gjøre denne boken så realistisk som mulig, og for å skildre riktig tankegang, har jeg hatt dype samtaler med ungdommer som selv har forsøkt på selvmord.

Forfatter Geir Tangen (51) har nylig gitt ut krimromanen «Vargtimen», hvor den bekmørke handlingen spinner rundt et skummelt ungdomsmiljø i Haugesund. Hovedtemaet for boken er psykiske lidelser og selvmord blant unge - en tematikk forfatteren selv har et nært forhold til, både jobbmessig og privat.

Romanen starter med et smell ved at en fjorten år gammel jente blir funnet hengt i skogen rett utenfor byen. Bare få dager etterpå tar nok ei ung jente livet sitt. Senere er det flere ting som tyder på at begge to kan ha fått assistanse av noen for å begå disse grusomme handlingene. Politiet kommer på sporet av et destruktivt spill som er blitt en trend blant ungdommene.

Selv om dette er en roman, er mye av inspirasjonen rundt handlingen hentet fra Tangens jobb som ungdomsskolelærer og tidligere medarbeider i ungdomsteamet i byen. Det er mange ungdommer som sliter, flere enn vi tror, skal vi tro Tangen.

Måtte slutte

- Jeg har jobbet spesielt med denne problematikken: Med unge mennesker som er helt ute på kanten og som trenger et nettverk rundt seg for å bli reddet, og for å ha muligheten til å gå tilbake til et normalt liv igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer