Sophie Elise:

– Jeg har lenge vært avhengig av beroligende piller

Influenser Sophie Elise åpner seg om misbruket og hvorfor hun til slutt måtte legge seg inn på rehab.

SOPHIE ELISE: Høsten 2022 sto influenser Sophie Elise frem som pilleavhengig, og fortalte følgerne på Instagram om tiden på rehab. FOTO: Istagram @sophieelise
SOPHIE ELISE: Høsten 2022 sto influenser Sophie Elise frem som pilleavhengig, og fortalte følgerne på Instagram om tiden på rehab. FOTO: Istagram @sophieelise Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg på Instagram september 2022, åpner influenser Sophie Elise seg om en vanskelig tid. Hun kaller teksten det «mest personlige jeg har delt på sikkert flere år», og skriver hun at hun de siste fem ukene har vært innlagt på rehab:

«Jeg har lenge vært avhengig av beroligende piller som jeg fikk fra legen, og til slutt gikk jeg på så store doser at det ikke var mulig å slutte på egen hånd – faktisk hadde det vært livsfarlig» skriver en åpenhjertig Sophie Elise.

Influenseren har bakgrunn som blogger, og har fått mye kritikk for å ha endret på utseendet. Hun har sin egen makeup-serie, og har inngått kommersielle samarbeider, og i innlegget forteller hun at det ikke har vært en lett beslutning å stå frem med avhengigheten:

«En del av meg har vært redd folk / samarbeidspartnere skal ta avstand fordi jeg er «hun som var på rehab». Det krever all styrken jeg har å heller se på meg selv som modig, at jeg valgte å ta tak. Å legge meg inn gjorde jeg frivillig, men likevel var det noe av det skumleste jeg har gjort. Det har vært tøft fysisk med abstinenser, og enda tøffere psykisk. Og nå står jeg her, på andre siden og er «frisk».

– Dempet angsten

Sophie Elise er kjent som deltaker i en rekke reality-programmer, blant annet «Farmen kjendis». I innlegget skriver hun at hun opp gjennom årene har funnet sine metoder for å få bukt med problemene sine:

«Jeg har brukt medisiner for å dempe alt som har vært vondt, nå er det på tide å takle det helt selv. Jeg velger å være åpen om dette fordi å legge meg inn er det viktigste jeg har gjort. Vi har kanskje bare ett liv, og merkelig nok, var ukene på rehab noen av mine beste, fordi jeg kun gjorde det for MEG».

Venner tok avstand

Bildene i innlegget viser Sophie Elise som koser med en hest, under et gårdsbesøk under innleggelsen, et annet bilde den uoppredde sengen hennes på sykehuset, og et tredje bilde er tatt da venner besøkte henne på rehab. Likevel, det er ikke alle venner som har vært der for henne da hun trengte det, skriver Sophie Elise:

«En del av meg er skamfull for at jeg havnet på det stedet, jeg skal ikke romantisere det. Men faen som jeg håper noen som trenger å lese dette får sett denne posten og kanskje søker hjelp. Jeg må legge til at det har vært forferdelig trist å kjenne på at enkelte venner kun er der når man kan spandere på dem, feste med dem eller gi dem noe. Når man er langt nede finner man ut hvem sine ekte er – og selv om det var tungt først, er det nå en gave».

Sophie Elise skriver at hun ønsker å være åpen om tiden på rehab, også i håp om at det kan hjelpe andre. Hun forteller at hun opplever det som en styrke å søke hjelp, og ikke en svakhet.

«Jeg har i alle fall aldri følt meg så sterk som nå. Det siste året har vært litt som en «tåke» hvor jeg har tillatt folk å bruke meg, være kjipe og alt, fordi jeg kunne flykte med medisiner. Det er jeg så ferdig med nå. Sterkere nå. Modigere nå». skriver Sophie Elise og avslutter med et rødt hjerte.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer