Hedvig Sophie Glestad

- Jeg har litt «daddy-issues»

Nå snakker Hedvig ut om sin nye flamme - som er betydelig yngre enn eksen David Eriksen.

HEDVIG SOPHIE GLESTAD: Hedvig ble brått en offentlig person gjennom TV-serien «Alle elsker David». Foto: Ida Bergersen
HEDVIG SOPHIE GLESTAD: Hedvig ble brått en offentlig person gjennom TV-serien «Alle elsker David». Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

For litt over et år siden ble det kjent at Hedvig Sophie Glestad (31) og David Eriksen (55) hadde bestemt seg for å gå fra hverandre. Til tross for bruddet, har de beholdt det gode vennskapet, og Hedvig er en del av managementet til David, Eccentric People.

Selv om det har vært en god tone mellom dem, forteller Hedvig at det har vært tøft – noe man har fått se i TV-serien «Alle elsker David».

- Vi jobber sammen, så vi måtte se hverandre ofte, og dersom vi hadde en krangel måtte vi rydde opp fort. Vi har aldri ryddet opp i krangler så fort som vi gjorde etter bruddet, sier Hedvig, før hun legger til:

- Selv om det var vanskelig i starten, har det gått bedre for hver eneste måned som har passert. Nå er det skikkelig bra, og jeg synes det er veldig koselig.

Hedvig er fortsatt en del av Eccentric people, noe hun har tenkt til å forbli.

- Med mindre David sparker meg, da, sier hun med en latter.

Men noe mer «Alle elsker David» blir det neppe – i alle fall for Hedvigs del.

- Jeg har vært med i fire sesonger, og tenker at det holder nå. Det har vært kjempegøy og kult å være med på, og jeg ble jo plutselig influencer av det. Men nå er jeg jo bare eksen, og det er på tide å la det bli med det. Får gi meg mens jeg er på topp, sier hun og ler.

Møtt en ny flamme

KK møter Hedvig utenfor restauranten Michaels på Oslos vestkant. Hun bestiller en Cola zero, og retter på solbrillene gjentatte ganger, da vinden røsker tak titt og ofte. Da servitøren kommer for å tørke av pollen på bordet, mister hun en airpod som lander rett ved siden av en sprekk i bakken. Servitøren lurer på om Hedvig er en klønete person, noe hun ikke akkurat benekter.

For de som har fulgt Hedvig en stund, har sannsynligvis fått med seg at hun er en litt klumsete, rotete person – men alltid like blid.

Videre forteller hun at hun presterte å sette fast en tyggis i bilen til sin nye flamme, og plutselig var hele genseren – og bilsetet – full av tyggis. Mange har lurt på hvem denne fyren er, og vi må jo selvsagt spørre.

Hedvig starter med å fortelle at hun var fast bestemt på å være singel i minst to år etter bruddet med David, men at man ikke råder over hvem man plutselig møter på.

- Vi har ikke datet lenge, så vi er veldig i startfasen, og alt er veldig nytt. Men jeg er ikke så flink som eksen min – han klarer faktisk å holde en lav profil. Der er jeg ganske dårlig.

VANSKELIG: Hedvig synes det er litt vanskelig å skjule at hun dater en fyr om dagen. Foto: Ida Bergersen
VANSKELIG: Hedvig synes det er litt vanskelig å skjule at hun dater en fyr om dagen. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Fant tonen på afterski

- Hvordan møttes dere?

- Vi møttes på Stavkroa i Hemsedal, på afterski. Det er veldig gøy, fordi Stavkroa er det beste jeg vet i hele verden. Vi møttes onsdagen i påsken, og siden har vi vært sammen omtrent hver dag. Vi er nesten naboer, så det var jo helt perfekt, sier hun smilende.

- Er dere offisielt kjærester?

Hedvig tar noen sekunders tenkepause. Sier nei, men drar litt på det.

- Vi er ikke helt der. Det er litt vanskelig å svare på. Men vi er eksklusive, og har det veldig hyggelig.

Mange hang seg opp i aldersforskjellen mellom Hedvig og David, som er 24 år – og at Hedvig kun er noen år eldre enn Davids datter, Andrea. Den nye mannen i hennes liv, er 27 år gammel.

- Jeg har alltid likt eldre menn. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har litt «daddy issues», hehe. Jeg liker menn som er modne og trygge – det var i alle fall slik før. Nå er det ikke så viktig lenger, åpenbart, sier hun, før hun tilføyer:

- Men David er jo veldig ung til sinns, så det er ingen store kontraster sånn sett. Men jeg er barnslig, og elsker fest. Jeg tenker ikke så mye på alder – det viktigste er om jeg virkelig liker personen. Og enn så lenge, vet jeg at dette er bra for meg.

Grunnen til bruddet

For mange er det vanskelig å se at eksen går videre og begynner å date etter et brudd. Hedvig forteller at hun og David hadde problemer i forholdet i cirka et år før de gjorde det slutt, og at de derfor hadde rukket å prosessere en del da bruddet var et faktum.

- Forholdet tok slutt fordi vi var mer venner enn kjærester, og det var ingen bitterhet mellom oss. Derfor tror jeg at det har vært enklere å se den andre gå videre. Men det er klart det stikker – det er jo en person du har vært kjæreste med i fire og et halvt år, og er veldig glad i, så det er jo vondt å se. Men jeg ønsker ham alt godt.

Hedvig forteller at hun nå først og fremst er nysgjerrig på hvem David dater, om hun hører noen rykter.

- Vi har en veldig spesiell sjargong oss imellom, som folk rundt synes er veldig rar. En gang var både David og jeg tilfeldigvis på date på samme sted, og da tok vi bilde av oss alle fire. Det er jo helt komisk, sier Hedvig, og ler godt.

- David og min date satt og snakket sammen i 40 minutter. Jeg ble jo veldig nysgjerrig på hva de snakket om. Men det er bare veldig hyggelig – jeg hadde et ønske om at vi skulle få samme relasjon som David og Brita har (eksen, og mor til barna). Du skal ikke se bort ifra at det blir en stor julaften med alles ekser og nye kjærester i jula, sier hun og ler godt.

Hoppet fra forhold til forhold

Hedvig er utvilsomt det man kan kalle en forholdsperson. Tidlig i 20-årene var hun i et forhold, og da det ble slutt, tok det to uker før hun ble introdusert for en kompis av halvbroren sin. De klaffet umiddelbart, og ettersom hun hadde bestilt en reise i 40-årsgave til eksen, spurte hun om daten ville være med istedenfor.

- På det tidspunktet hadde vi kjent hverandre i to måneder, og vært et par i to uker. Alt gikk veldig fort, og vi kødda med at vi skulle gifte oss i Las Vegas.

Da de var i Las Vegas og forsto at giftemål der faktisk er bindende, slo de fra seg tanken. Men så skjedde det som ofte skjer i Las Vegas: Det ble mye alkohol, og brått bestemte de seg for å gifte seg. Det var lille julaften, og de måtte skynde seg å booke prest, skrive under på papirer, samt finne kjole, dress og ringer.

- Det var jo ganske spesielt. Men vi endte opp med å ha et «ordentlig» bryllup et halvt år senere. Først da følte jeg at det var et seriøst ekteskap, og ikke bare fylla i Las Vegas, forteller Hedvig.

Møtte David kort tid etter skilsmissen

Ekteskapet varte i tre år. Da var Hedvig 26 år gammel, og to uker etter a hun flyttet ut fra eksmannen, møtte hun David. Mer nyskilt enn det, kan man vel knapt være.

- Jeg skjønte ikke at jeg sikkert burde vært singel en stund, istedenfor å rase rett inn i et nytt forhold. Men jeg angrer overhodet ikke, for vi hadde noen fantastiske år.

Etter bruddet for litt over et år siden, forsto Hedvig at hun virkelig burde være alene en stund.

- Jeg har jo hoppet fra forhold til forhold. Det er ikke sunt i det hele tatt. Desto lenger jeg var singel, jo mer kjente jeg at jeg trengte det. Jeg ville bare fokusere på jobb, for et forhold tar jo mye av tiden.

VILLE FORBLI SINGEL: Hedvig hadde et stort ønske om å være singel i minst to år. Foto: Ida Bergersen
VILLE FORBLI SINGEL: Hedvig hadde et stort ønske om å være singel i minst to år. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Kan være litt slitsomt

«Alle elsker David» begynte å rulle over skjermen under pandemien, noe som førte til at Hedvig brått ble en offentlig person. Før hun ble kjent, jobbet hun som instruktør ved Barry’s Bootcamp og som personlig trener, før hun begynte som personlig assistent i et konsulentselskap.

Plutselig begynte folk å komme bort til henne på gata, og hun kan fortsatt bli overrasket når det skjer. Men det er spesielt på utesteder folk tør å komme bort.

- Folk er veldig søte, og det er som oftest skikkelig hyggelig. Men noen ganger kan det bli litt slitsomt. Det mest irriterende jeg vet om er folk som står og snikfilmer meg.

31-åringen har også fått gjennomgå i kommentarfelt og på sladre-appen Jodel, hvor enkelte mener hun er barnslig og en «gold digger».

- Jeg er ikke uenig i at jeg er litt barnslig og umoden, men jeg utnytter ikke David på noen måte. De som mener at jeg er en bortskjemt drittunge skulle bare visst, sier Hedvig.

Hedvig har hatt en tøff oppvekst, og flyttet for seg selv i regi av barnevernet da hun var 16 år.

Reising og jobbing

En egenskap Hedvig innehar, som kan være både god og dårlig, er at hun er ganske uredd. Tidlig i 20-årene reiste hun jorden rundt i tre måneder alene, og tidligere i år reiste hun til Jamaica alene. Noe som kan være litt skummelt når man er en ung, nordisk kvinne.

- Jeg lever for å reise – det er det beste jeg vet. Så jeg dro til Jamaica kun for å jobbe, sier hun.

I tillegg til å være aktiv på sosiale medier, har Hedvig startet opp med online coaching. Akkurat nå er det ganske altoppslukende, forteller hun.

- Jeg jobber med å bygge det opp ordentlig nå, og det er veldig gøy. Men jeg har også lyst til å fortsette med TV og underholdning, så vi får se hva som kommer i tiden fremover, sier hun lurt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer