Hepatitt C

– Jeg har lurt døden flere ganger

En dobbelttransplantasjon i fjor sommer ble til slutt løsningen på over ti år med sykdom. Men da den blide hotelldirektøren trodde marerittet var over, fikk hun en ny, nedslående beskjed.

– Jeg har lurt døden flere ganger
Publisert
Sist oppdatert

«Skal jeg dø nå?» Det er mars tidligere i år, og Inger-Helén Hjemvoll (42) fra Tromsø ringer tilbake til legen. Hun har nylig fått vite at hun er smittet med hepatitt C av død donor. Det er sånt som ikke skal skje. Legene kaller tilfellet spesielt. Inger-Helén går i kjelleren. Gråter. Fortviler. Forbanner verden som vil henne så vondt. Visst har hun ti tøffe år bak seg, men leve, det vil hun.

– Jeg ble så lettet da legen forklarte meg at jeg ikke skulle dø. Da våknet konkurranseinstinktet mitt: Dette skal jeg klare! sier hun entusiastisk.

Les også: – Jeg valgte å fjerne begge brystene

HjerteinfarktHistorien begynner i 2003, da Inger-Helén er 31 år. Hun kjenner smerter i siden. På sykehuset finner de ut at hun har sprekk i hovedpulsåren. Hun blir sykmeldt 50 prosent, men jobber tilsvarende 100. For Inger-Helén har jobben alltid vært viktig.

Den sommeren kjenner hun at hun har brystsmerter, men går på jobb som vanlig. På jobben blir hun sendt hjem fordi hun er så dårlig. Da hennes daværende kjæreste kommer hjem, skjønner han at noe er galt og kjører henne til legevakten. Inger-Helén er bare 31 år, men har fått sitt første hjerteinfarkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer