Kåss Furuseth

- Jeg har mistet en mamma to ganger

Tobarnsmor Cecilie Kåss Furuseth (39) var bare syv år da moren tok livet sitt.

KÅSS FURUSETH: Da Cecilie mistet moren var hun bare syv år, over 20 år senere skulle hun oppleve et nytt tap. FOTO: NTB
KÅSS FURUSETH: Da Cecilie mistet moren var hun bare syv år, over 20 år senere skulle hun oppleve et nytt tap. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er i podkasten Min barneoppdragelse at Cecilie Ramona Kåss Furuseth åpner opp til Solveig Kloppen om tapet av moren Nina. Cecilies mor tok livet sitt da Cecilie, som var minstemann i familien, var bare syv år gammel.

- Jeg husker at jeg ikke ville begynne på skolen, for jeg ville være hjemme og passe på mamma, som hadde vært syk en stund. Det var såpass vanskelig at pappa måtte være med og sitte bakerst i klasserommet, sier Cecilie i podcasten.

- Forsinket sorg

Cecilie har selv to barn, såkalte pseudotvillinger, en jente på 1,5 og og en gutt på 3 år. Hun forteller om travle dager for henne og forloveden Anthony fra Australia. Cecilie har selv vært åpen om at hun har diagnosen bipolar lidelse type 2, en tilstand hun lever godt med i dag.

– Første gang jeg ble dårlig ble det utløst av en forsinket sorgprosess i forbindelse med at moren min tok livet av seg, sa Cecilie til KK i 2019 da hun hadde laget NRK- serien Sinnssykt.

Hun fortalte videre til KK, om tenåringsdepresjonen hun fikk:

– Jeg gikk inn i en tung depresjon, og fikk flere i årene som kom. Heldigvis kom jeg i terapi ganske fort. Faren min er lege og stemoren min jobbet i BUP. Det er ikke alle som er så heldige som jeg var.

SØSTRE: Søstrene Kåss Furuseth har opp gjennom årene vært åpne om at de har hatt sine utfordringer. FOTO: NTB
SØSTRE: Søstrene Kåss Furuseth har opp gjennom årene vært åpne om at de har hatt sine utfordringer. FOTO: NTB Vis mer

- Mistet en mamma to ganger

Cecilie hadde på dette tidspunktet et nært forhold til stemoren Guri som tok seg fri et helt år fra jobb for å passe på Cecilie. Kjøre henne til psykolog og følge henne opp.

- Det er helt sykt at hun gjorde det, det er ubetinget kjærlighet, det!

Cecilie som både har mistet moren Nina og broren Lars Kristian i selvmord, mistet også stemoren sin i 2013, da hun døde av kreft.

- Så du har opplevd å miste en mamma to ganger, spør Solveig Kloppen i podcasten.

- Det har jeg, men da vi mistet Guri satt vi ikke igjen i sjokk. Vi var forberedt, og vi fikk tatt farvel.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om