Kreft

- Jeg har mistet halve hjertet mitt

Knapt ett år etter bryllupet sovnet den modige 19-åringen inn.

KREFT: Tenåringene Chase og Sadie Smith giftet seg i april 2020 - etter at han fant ut at han var rammet av kreft. Ett år senere sovnet han inn med kona Sadie ved sin side. FOTO: Amy Phipps Photography // YouTube
KREFT: Tenåringene Chase og Sadie Smith giftet seg i april 2020 - etter at han fant ut at han var rammet av kreft. Ett år senere sovnet han inn med kona Sadie ved sin side. FOTO: Amy Phipps Photography // YouTube Vis mer
Publisert

Våren 2020 giftet det unge paret Sadie Mills og Chase Smith seg i oppkjørselen til hennes foreldre - på akkurat det samme stedet der de falt for hverandre for aller første gang.

Bare noen uker før bryllupet hadde Chase fått beskjed fra legene om at han bare har måneder igjen å leve. Den sjeldne kreftformen Ewings sarkom, som han har levd med siden han var 12 år, hadde slått ut for fullt igjen.

Tenåringene Sadie og Chase ville ikke kaste bort dyrebar tid, og lovet hverandre evig troskap foran venner og familie bare fire dager etter at han hadde gått ned på kne.

Men de fikk bare mulighet til å leve som mann og kone i knapt ett år.

Fikk lov til å gi slipp

Om formiddagen 4. april 2021 - tre uker før de skulle ha feiret papirbryllup - sovnet 19-åringen Chase inn i familiehjemmet i Bargersville, Indiana, i USA. Ved sin side hadde han kona Sadie.

Til lokalavisen Indianapolis Star åpner hun opp om den tragiske hendelsen, og den siste tiden hun hadde med ektemannen:

- Han sa: «Jeg elsker deg. Du må bekymre deg null prosent». Jeg hvisket til ham at alt kom til å gå bra, og at han hadde vunnet denne kampen. Jeg fortsatte med å forsikre ham om at det var greit å gi slipp. At tiden var inne for at han skulle møte Gud, uten mer smerte eller lidelse, forteller Sadie til lokalavisen.

De to tenåringene møttes på Mooresville High School i Indiana, der han gjorde karriere som svømmer, mens hun gikk på stupelinjen.

Begge er personlig kristne, og da Chase fikk beskjeden om at han ikke hadde lenge igjen å leve gikk han ned på kne og fridde til kjæresten - knapt et halvår etter at de var blitt et par.

For 19-åringen Sadie er det nå et stort tomrom igjen etter ektemannen.

- Jeg mistet halve hjertet mitt. Min beste venn, mitt alt, har hun sagt til lokalavisen etter dødsfallet.

Deltok i stupekonkurranse dagen etter dødsfallet

Nøyaktig 24 timer etter at ektemannen gikk bort, stilte den tapre enken opp i stupekonkurransen Horizon League Diving Championship.

Det skulle vise seg å bli hennes beste resultater så langt i sesongen.

- Jeg vet at han ikke ville ha ønsket noe annet enn at jeg hadde deltatt i konkurransen. Om jeg hadde trukket meg vet jeg at han hadde blitt sur på meg. Så jeg stilte opp. Jeg gjorde det for ham, har hun sagt i ettertid, ifølge Indianapolis Star.

Familiene til Chase og Sadie Smith opprettet en innsamlingsaksjon på GoFundMe, for å samle inn penger til sønnens kreftbehandling. Overskuddet skal nå gå til barn og ungdom i ligende situasjon som Chase, skriver den avdøde 19-åringens tante på GoFundMe-siden.

VELDEDIGHET: Pengene som nå er blitt donert til Chase Smith gjennom innsamlingsaksjon-siden GoFundMe skal nå doneres til barn og unge som er rammet av kreft, opplyser familien. SKJERMDUMP: GoFundMe
VELDEDIGHET: Pengene som nå er blitt donert til Chase Smith gjennom innsamlingsaksjon-siden GoFundMe skal nå doneres til barn og unge som er rammet av kreft, opplyser familien. SKJERMDUMP: GoFundMe Vis mer

Den modige og reflekterte tenåringen Chase, som fikk et altfor kort liv, har ønsket å være åpen om hva han har gått gjennom - i håp om at andre kan lære av hendelsen.

- Det aller viktigste for meg er å tilbringe tid med dem jeg elsker. Jeg ønsker å leve livet til det ytterste, og elske hvert minutt av det. De dyrebare menneskene du har i livet ditt, og tiden de har sammen med deg; nyt og gi alt i hvert øyeblikk du kan.

Se den sterke historien til Sadie og Chase, fortalt av sistnevntes foreldre Kellie og Brad Smith, under:

VIDEO: timtebowfoundation Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer