NÅR KJEMIEN STEMMER: Til KK.no forteller Maren at det ikke klaffet med Olaf på grunn av blant annet avstanden mellom dem.  Foto: NTB scanpix
NÅR KJEMIEN STEMMER: Til KK.no forteller Maren at det ikke klaffet med Olaf på grunn av blant annet avstanden mellom dem. Foto: NTB scanpix Vis mer

Når Kjemien Stemmer

- Jeg har møtt drømmemannen

«Når kjemien stemmer»-Maren (31) forteller om tiden før, under og etter innspillingen.

Publisert

I slutten av august hadde realityserien «Når kjemien stemmer» premiere på NRK. 

Serien, som strekker seg over seks episoder, handler om Maren Ringnes Rogstad (31) som skal finne sin perfekte biologiske match blant sju menn i alderen 20 til 35 år ved hjelp av en rekke vitenskapelige dating-eksperimenter inspirert av instinktene hos dyr.

De syv «Frierne», Fredrik Wollan (27), Jon Nielsen Aure (30), Robert Normann Vikestad (32), Frank Lyngtun (35), Erik Andreas Lydersen (28), Olaf Kvendbø (33) og Eivind Fosskaug Hammer (26) skal vise seg fram og imponere Rogstad i utfordringer som blant annet brøling i skogen, sensuell novellelesing og bryting. 

Denne måneden ble siste episode sluppet, og i den forbindelse har vi tatt en prat med Rogstad om realityserien, valget hun tok til slutt og hva som har skjedd siden innspillingen. Hun forteller at påmeldingen var et spontant innfall hun fikk da annonsen til programmet poppet opp på NRK’s nettsider. 

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle være med, så jeg syntes det var veldig festlig da jeg fikk komme på intervju hos NRK – to ganger. Men jeg tenkte at det ble vel med det. 

NÅR KJEMIEN STEMMER: I serien skal Maren Ringnes Rogstad (31) finne sin biologiske match blant syv menn.  Foto: Martin Johan Eggan/NRK
NÅR KJEMIEN STEMMER: I serien skal Maren Ringnes Rogstad (31) finne sin biologiske match blant syv menn. Foto: Martin Johan Eggan/NRK Vis mer

LES OGSÅ: Linnéa Myhre (26) er aktuell med ny roman om kjærlighet

Måtte lukte på urinen til guttene 

Men det ble det ikke, og noen måneder senere befant hun seg foran kamera i en verkstedhall på Fagerlia sammen med syv ukjente menns urinprøver – eller «på hyttetur for å få litt tid for seg selv» som hun fortalte til de på jobben. 

- I første episode startet du med å lukte deg fram til den beste kandidaten. Var det kleint? 

- Ja, og spesielt i starten for da ante jeg ikke hva jeg drev med og det var så mange mennesker og lukter å forholde seg til. Det var kleint å lukte på urinen til guttene, men det kleineste var da jeg skulle lukte på kroppen deres - med bind for øynene! Jeg ante ikke hvor de stod, så plutselig slikket jeg nesten en av dem under armen, sier hun. 

Etter å ha rangert guttenes urin- og kroppslukt fra beste til verste, fikk Rogstad endelig lov til å se hvem de syv «frierne» var. 

- Hva var førsteinntrykket ditt av guttene? 

- Jeg ble veldig overrasket over hvor forskjellige de var sånn utseendemessig. Noen fant jeg veldig tiltrekkende umiddelbart, mens andre tenkte jeg at ikke var helt min type. Men de ga alle et bra førsteinntrykk der de stod og smilte. De virket som en fin gjeng, sier hun. 

LES OGSÅ: Else Kåss til Line: - Jeg er sjalu!

Hadde bestemt seg for å høre på vitenskapen 

Én etter én ble guttene sendt hjem, og etter fem episoder med tester som brøling i skogen, sensuell novellelesing, bryting, paringsdans og bilmekking, sto Rogstad igjen med tre kandidater; Frank Lyngtun fra Bergen, Jon Nielsen Aure fra Oslo og Olaf Kvendbø fra Ålvundfjord. 

- Jeg hadde bestemt meg for å stole 100 prosent på de vitenskapelige testene, men så kom det en vri på slutten hvor jeg fikk lov til å velge hvem jeg ville dra til Svalbard med. Det fikk jeg først vite et stykke ut i innspillingen. 

I den aller siste episoden fikk Rogstad muligheten til å «smake» på guttene, noe som ble utslagsgivende for sluttresultatet. I stedet for å velge Frank Lyngtun som var hennes perfekte biologiske match, valgte Rogstad å følge magefølelsen og gikk for Olaf Kvendbø. 

- Hva skjedde den siste episoden? 

- Det er egentlig helt idiotisk at jeg valgte som jeg gjorde når jeg hadde meldt meg på et program som handlet om å stole på vitenskapen. Før opptaket visste jeg at Frank ville vinne for jeg hadde fått kikke på resultatet av alle testene. Men jeg klarte liksom ikke slå meg til ro med det til tross for at han var en flott fyr som jeg hadde det kjempehyggelig på date med. 

- Rett før jeg skulle avsløre hvem jeg hadde valgt tenkte jeg «hva hvis jeg velger Olaf?», og da ble jeg helt rolig og visste akkurat hva jeg skulle gjøre. 

- Ble Frank sint? 

- Han ble ikke så veldig blid da jeg ikke valgte han. Det verste var at han hadde bursdag den dagen, noe som gjorde situasjonen lite hyggelig. Men i dag tror jeg ikke det er noen «bad feelings» altså, sier hun. 

VALGTE OLAF: Maren fulgte magefølelsen og valgte Olaf.  Foto: NRK
VALGTE OLAF: Maren fulgte magefølelsen og valgte Olaf. Foto: NRK Vis mer

LES OGSÅ: Amatørbokser Madeleine Angelsen (18) lar seg ikke påvirke av fordommene

Møtte en annen bare noen uker etter innspillingen 

Én uke etter innspillingen dro Maren og Olaf til Svalbard, hvor de tilbrakte en hyggelig langhelg sammen. Dessverre endte det med det. Eller ikke dessverre, for like etter turen møtte Maren en kjekk kar med det lille ekstra. 

- Forholdet fungerte ikke for jeg og Olaf bodde lang fra hverandre og var begge litt tilbakeholdene. I tillegg klarte jeg å møte en annen like etterpå, som jeg nå kan kalle kjæresten min – eller drømmemannen.

- Det er litt festlig for det ble sagt før intervjuene at hvis ikke man finner kjærligheten i slike serier så finner man gjerne noen rett etterpå. Jeg tenkte at det kan umulig skje med meg, men så skjedde det altså to uker etter innspillingen. 

- Så du har ikke fått benyttet deg «sjekketriksene» du lærte?

- Nei, jeg har ikke det, men jeg har tatt lærdommen med meg. Så jeg må innrømme at jeg har sniffet litt ekstra på kjæresten min, og han lukter veldig godt. 

- Vil du anbefale jenter å lukte på sine potensielle partnere? 

- Ja, det vil jeg. Hvis du skal være sammen med denne personen resten av livet er det viktig at han ikke lukter vondt. Og da tenker jeg ikke på hvilken parfyme han bruker, men den generelle hud- og kroppslukten hans, sier hun. 

LES OGSÅ: Foreldrene til Cecilia Brækhus nektet henne å drive med kickboksing

Ny sesong av «Når kjemien stemmer» 

I disse dager søker NRK deltakere til den nye sesongen av «Når Kjemien stemmer», og Rogstad har følgende tips til de som melder seg på. 

- Det viktigste er å ikke ta seg selv så høytidelig. For det er rart, og du skal stå foran kamera og si og gjøre dumme ting – og det skal vises på TV etterpå. Hvis du klarer å ta det med et smil og ikke være flau, men tenke at det er festlig, så blir det bra. 

- Ikke tenk at det å stå foran kamera er et hinder, det gikk overraskende greit for meg til tross for at det var for første gang. Man vender seg fort til ting. Og det er jo et snilt program som er ment for å være fin underholdning med en lærerik tvist. 

- Et siste spørsmål, hvis du fikk valget, ville du meldt deg på igjen?

- Ja, jeg hadde jo det for det var en opplevelse jeg ikke ville vært foruten, sier hun. 

Har du lyst til å bli med i den nye sesongen av «Når kjemien stemmer»? Mer info finner du her! 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer