ADHD

- Jeg har ofte fått høre at jeg overreagerer, eller er hysterisk

Ingen trodde Kristin Leer (53) hadde ADHD - hun var jo lege. Først i midten av 40-årene, fikk hun diagnosen.

ADHD: Kristin gikk i 44 år med udiagnostisert ADHD. Foto: Ida Bergersen
ADHD: Kristin gikk i 44 år med udiagnostisert ADHD. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Kristin Leer (53) vokste opp på Øya, en sentrumsnær bydel i Trondheim. Skolen hun gikk på, hadde de største klasseforskjellene i landet. Hun minnes at noen av klassekameratene hadde utedo hjemme, mens andre bodde i svære villaer.

Kristin har alltid vært utadvendt og svært snakkesalig; hun var aktiv i timen, og nølte ikke med å rekke opp hånda.

- Jeg har aldri hatt det vanskelig sosialt, og aldri følt meg utenfor. Jeg tror kanskje jeg ikke fanger opp når noen prøver å fornærme meg, men det er kanskje like greit, sier hun og ler.

KK møter Kristin på vestkanten i Oslo, hvor hun har bodd i mange år. Hun snakker åpent og engasjert om utfordringene hun har opplevd gjennom livet. Det startet på barneskolen.

- Skolearbeidet var vanskelig til tider, og jeg lærte ikke å lese før jeg gikk i tredje klasse. Men jeg latet som at jeg klarte det, sier hun, og ler.

- Jeg hadde problemer med å konsentrere meg. Da vi ble bedt om å fortelle hva det sto i teksten, og jeg sa mye feil, lurte lærerne på om jeg trengte briller. Til slutt kom jeg til en logoped som sa at jeg hadde dysleksi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer