Jonas Gahr Støre

- Jeg har også stunder hvor jeg er litt nede

Jonas Gahr Støre (54) føler ikke alltid at han har full kontroll.

NERVØS: Han har møtt statsledere fra hele verden, men det er ikke nødvendigvis de møtene som gjør Jonas Gahr Støre mest nervøs Foto: Sara Johannessen / All Over Press Norway
NERVØS: Han har møtt statsledere fra hele verden, men det er ikke nødvendigvis de møtene som gjør Jonas Gahr Støre mest nervøs Foto: Sara Johannessen / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: - Har du virkelig lest alle disse bøkene om meg? spør partileder Jonas Gahr Støre (54) da vi møter ham til portrettintervju på kontoret hans.

Hele tre (!) bøker av eller om Jonas Gahr Støre har kommet ut det siste halvåret. I en av dem er han avbildet i påskesol og med Mariusgenser på coveret. Det er slik vi kjenner ham. Sunn, trygg og fornuftig. En norsk turgåer, som gjerne er på Kikutstua før vi andre har ryddet frokostbordet på søndager.

LES OGSÅ: Jens Stoltenberg hyller norske kvinner

-Alltid en sitring

Men trebarnsfaren kjenner seg ikke nødvendigvis igjen i mediebildet som er skapt av en person som takler alt.

Du får til det meste?

EN TIL: Hva, har dere en til, spurte de i svenske medier da Jonas tok over for forgjenger Jens Stoltenberg. Foto: Sara Johannessen / All Over Press Norway
EN TIL: Hva, har dere en til, spurte de i svenske medier da Jonas tok over for forgjenger Jens Stoltenberg. Foto: Sara Johannessen / All Over Press Norway Vis mer

– Man får ofte sånne merkelapper. Men hvis jeg skulle skrive en kritisk bok andre veien, måtte det være nettopp det jeg grep fatt i. For jeg har også mitt, mine bekymringer, mine utilstrekkeligheter – uten at jeg trenger å føre en selvangivelse over det.

Blir du noen gang nervøs?

– Hva tenker du på da, sier Jonas, nesten litt overrasket over spørsmålet.

Du framstår jo som en som takler alle situasjoner …

– Ja, men da skal jeg si deg at …

Jonas stopper opp, leter etter ordene:

Hva legger du i nervøs, egentlig?

– Jeg var nervøs for å møte deg i dag,for eksempel.

– Vet du, jeg er alltid nervøs før alle nye møter, jeg. Det kommer alltid en sitring.

Han tar seg til magen. Demonstrerer.

LES OGSÅ: - Fikk følelsen av at AUF var viktigere enn jeg

7-8 timer søvn

Jonas Gar Støres er gift med ungdomskjæresten Marit Slagsvold, som er sosiolog og gestaltterapeut. Jonas har tidligere uttalt at deres ulike yrkesbakgrunner har vært en styrke.

– Kona mi driver jo med terapi, og da er det litt sånn: Lytt til det som skjer inni deg nå. Når du er nervøs, er du også skjerpet.

Man tenker ofte om andre at de ikke er nervøse?

Jonas Gahr Støre er portrettert i KK6, i salg fra 6. februar
Jonas Gahr Støre er portrettert i KK6, i salg fra 6. februar Vis mer

– Ja, men det tror jeg er veldig feil. Ofte kan jeg tenke sånn at her har alle full kontroll, og så kommer jeg ... Men etterpå skjønner du at sånn hadde alle det.

Er du den ledertypen som man leser om som holder det gående på fire timers søvn?

– Nei, nei, nei.

Jonas rister ivrig på hodet.

– En av de tingene som er viktig for meg er å få mine 7–8 timer med søvn. Denne jobben er full tid i ordets egentlige forstand, og for at jeg skal oppleve gleden ved det, må jeg være opplagt og i form.

- Jeg har jo også stunder hvor jeg er litt nede – da kan det bli tungt. Men det er avgjort flertall av gode og spennende dager. Så det gjelder å innrette livet slik at jeg får påfyll utenfor jobben. Og for meg er det å finne i familien og i naturen.

LES OGSÅ: Slik takler du å gjøre noe du gruer deg til

Les hele portrettintervjuet med Jonas Gahr Støre i KK6, i salg fra fredag 6. februar

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer