True crime:

- Jeg har sett mange knivofre i mitt yrkesliv, men aldri noen som dette

Da Barbara Mullenix ble funnet knivdrept, pekte sporene mot eksmannen Bruce. Da det viste seg at han hadde vanntett alibi, rettet politiet blikket mot datteren Rachael. Men hvor var hun?

TRUE CRIME: Da Barbara Mullenix ble funnet knivdrept, pekte sporene mot eksmannen Bruce. Da det viste seg at han hadde vanntett alibi, rettet politiet blikket mot datteren Rachael. FOTO: NTB scanpix
TRUE CRIME: Da Barbara Mullenix ble funnet knivdrept, pekte sporene mot eksmannen Bruce. Da det viste seg at han hadde vanntett alibi, rettet politiet blikket mot datteren Rachael. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

En septemberdag i 2006 satt en båteier i havnen i fredelige Newport Harbor, sør i Los Angeles, da han plutselig fikk øye på noe som fløt i vannet. Det var en bylt med et blodig laken. Det så ut som det lå noe menneske­ liknende inni lakenet. Han ringte politiet. Ganske riktig, i lakenet lå liket av en middelaldrende kvinne. Skadene på kroppen hennes var skremmende – i det ene øyet satt det fast en smørkniv, og hele kroppen var full av knivstikk. Politiet hadde sjelden sett maken til slik avsindig vold. Kriminal­ inspektør David Byington konstaterte:

- Jeg har sett mange knivofre i mitt yrkesliv, men aldri noen som dette.

Til å begynne med var det vanskelig å fastslå den dreptes identitet. Det ble ikke funnet noen personlige eiendeler, og fingeravtrykkene var utydelige ettersom kroppen hadde ligget i vannet en stund. Takket være serienummeret i kvinnens bryst­ implantat kunne man smått om senn, via produsent og den kosmetiske klinikken, fastslå identiteten hennes.

Avdøde var 56 år gamle Barbara Mullenix. Etterforskerne kunne etter hvert fastslå at hun var blitt drept en eller annen gang mellom tirsdag og onsdag natt. I havne­bassenget hadde man også funnet en stor tv­-pappeske som kanskje kunne kobles til drapet. Esken viste seg å skjule viktige ledetråder – politiet kunne se eksakt hvilken butikk den var kjøpt i og hvem som hadde kjøpt den: Bruce Mullenix. Avdødes eksmann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer