Du leser nå KK pluss

Mari Boine

– Jeg har spadd unna skyldfølelse, skam og tungsinn for å bli denne diamanten

Mari Boine har tatt mange tøffe valg i livet. Noen tøffere enn andre …

ANGRER INGENTING: Mari Boine har følt mye skam og slet i oppveksten med kristendommen, som familien ville at hun skulle hengi seg til. I dag er hun endelig der hun ønsker å være. FOTO: Gregor Hohenberg
ANGRER INGENTING: Mari Boine har følt mye skam og slet i oppveksten med kristendommen, som familien ville at hun skulle hengi seg til. I dag er hun endelig der hun ønsker å være. FOTO: Gregor Hohenberg Vis mer
Publisert

Vinternatt på grenseelven Anarjohka mot Finland, en gang på sekstitallet. Lyden av meier over isen blander seg med klapringen av hestehover. Sleden slenger litt over til Finland, og tilbake til Norge igjen, alt etter som.

Om bord sitter åtte år gamle Mari mellom fire søsken – under tykke skinn. «Prins» trekker sleden. Trygg, brun og lodden, slik han trekker plogen om høsten, og slede når de skal til Karasjok for å handle. Men nå, under nordlyset, med pappa ved tømmene, er familien på vei hjem.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

KK Pluss - mer av virkeligheten

Over 50 kvalitetsartikler hver måned. Prisvinnende reportasjer og avsløringer. Premium format og lekker presentasjon

199,-/måned

ABONNER PÅ KK PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer