Eva Tind:

- Jeg har stor forståelse for min biologiske mor og hvorfor hun gjorde det hun gjorde

Hvert år får Eva Tind en krise rundt bursdagen sin, for hun vil for alltid være preget av at hun ble adoptert bort.

EVA TIND: – Jeg er en annen nå, og vi kan ikke kalle tilbake det barnet og den moren som ble atskilt den gangen, sier Eva Tind som ble adoptert bort fra sine biologiske foreldre i 1975. FOTO: Carsten Seidel
EVA TIND: – Jeg er en annen nå, og vi kan ikke kalle tilbake det barnet og den moren som ble atskilt den gangen, sier Eva Tind som ble adoptert bort fra sine biologiske foreldre i 1975. FOTO: Carsten Seidel Vis mer
Publisert

Eva Tind har dekket på bordet med Danmarks nasjonalservise «Mågestellet» – det blir vel nesten ikke danskere enn det. Men hvis ikke Eva hadde blitt gitt bort til adopsjon i Korea i 1975, hadde hun sannsynligvis aldri sittet her på skrivekontoret sitt i den tidligere pornosjappa Shop Sex på Vesterbro i København og drukket presskannekaffe av måkeserviset. Hun hadde heller ikke hett Eva. For fram til hun var 15 måneder, het hun noe annet.

Eva har på seg en kimono over de svarte jeansene. Kaffeserviset og kimonoen hører til to vidt forskjellige steder i verden. Akkurat som Eva. Kunsten er å få endene til å møtes.

I hennes siste roman, «Ophav», møter vi kvinnen Sui. Moren hennes, Miriam, har aldri har tatt foreldreansvaret for henne. Miriam ble gravid med den mye yngre mannen Kai, og hun overlot barnet og oppdragelsen til ham, slik at hun selv kunne forfølge kunstnerdrømmen sin. Romanen tar for seg mange av de samme temaene som Eva tidligere har tatt opp som forfatter.

– Adopsjon, moderskap og relasjoner. Hvordan blir vi til? Hva er det som skaper oss? Og hvor mye betyr biologi for oppvekst og oppdragelse – altså kultur? I «Ophav» handler det mye om en kvinne som forlater barnet sitt uten å angre. Det syntes jeg var interessant å undersøke, fordi jeg ikke tror på at det bruddet kan skje uten at man angrer på et eller annet nivå – eller uten at man mister noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer