Etter korona:

- Jeg har trent mindre, jobbet mer og følt mer uro

Det er november – for mange en måned hvor det blir mørkere både bokstavelig og billedlig. Så også for vår treningsekspert.

Senhøsten kan være mørk, men frisk luft hjelper på humøret. FOTO: NTB
Senhøsten kan være mørk, men frisk luft hjelper på humøret. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er igjen en periode som betyr mer innetid, mer alenetid, mer hjemmetid og mindre sosial aktivitet. Dette kommer kanskje for tidlig for en del som allerede har hatt 1,5 år preget av nettopp denne distansen og redusert mulighet for sosial omgang med venner, familie og kollegaer.

Igjen rasles det med koronaviruset i media og det meldes om at vinteren kan bli tøff; en ny bølge er kanskje på vei. Jeg kjenner jeg blir stresset og klam i hendene, og har full forståelse for om du opplever det samme.

Mer tid -på godt og vondt

I mine 15 år som muskelterapeut synes jeg oftere og oftere jeg ser en mer sammensatt problemstilling hos mine pasienter enn bare en vond rygg eller nakke. Langt oftere enn tidligere hører jeg historier om ensomhet, vanskeligheter på jobb og i privatlivet, usikkerhet rundt fremtiden, et stadig sterkere klimaopprop som gjør folk bekymret og en hverdag med stadig mer stress og press.

Mange kom til meg gjennom koronatiden og snakket om usikkerheten de var blitt stilt overfor gjennom den tøffe tiden. Folk hadde plutselig mer tid enn ellers til å tenke - både på godt og vondt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer