Une Bastholm:

- Jeg har vært mannen fra 50-tallet som får kosen og ferdig middag

Etter at Une Bastholm fikk sin andre datter, og var tilbake på jobb etter tre måneder, ble hun liggende våken på nettene og gruble.

UNE BASTHOLM: Det gikk lenge an å være småbarnsmor og partileder. På et tidspunkt var det likevel barna som vant prioriteringene hennes. Tiden med dem er det viktigste. FOTO: Anne Elisabeth Næss
UNE BASTHOLM: Det gikk lenge an å være småbarnsmor og partileder. På et tidspunkt var det likevel barna som vant prioriteringene hennes. Tiden med dem er det viktigste. FOTO: Anne Elisabeth Næss Vis mer
Publisert

Som politiker og tidligere partileder blir man et kjent ansikt for folk flest. Da Une Bastholm (36) valgte å tre av som partileder for Miljøpartiet De Grønne (MDG), ble vi minnet på at hun ikke bare er en folkevalgt politiker – hun er også samboer og småbarnsmor.

Une har nettopp hentet den yngste datteren i barnehagen da KK møter dem i en park på Oslos østkant. Høsten nærmer seg med stormskritt, men solen varmer fremdeles denne ettermiddagen på tampen av august. Mor og datter kommer smilende på elsykkelen godt utrustet med hjelm og forsyninger i form av yoghurt til 1-åringen.

Under Arendalsuka i august, offentliggjorde Une Bastholm sin avgang som partileder. Hun fortsetter i partiet – som stortingsrepresentant – men trapper ned arbeidsmengden.

Småbarnsmoren ønsket mer tid med døtrene, «to små nydelige jenter i barnehagealder», som hun så fint sa det.

Vemodig å gå av som partileder

Une Bastholm har i praksis vært partileder, enten alene eller sammen med en annen, i seks år. Først som nasjonal talsperson, før MDG fikk partileder, og hun ble valgt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer