Sjelden hudsykdom:

- Jeg har vondt i ansiktet, brystet og hælene hver eneste dag

Hvis Erica (11) ikke får innvilget behandlingsreise med terapeutisk sol i vinterferien, går hun en ekstra tøff tid i møte.

SJELDEN HUDSYKDOM: Frem til hun var tre år var huden hennes helt som alle andres, så dukket det opp et underlig utslett. Siden har Erica slitt med hudsykdommen som ligner psoriasis. FOTO: Privat
SJELDEN HUDSYKDOM: Frem til hun var tre år var huden hennes helt som alle andres, så dukket det opp et underlig utslett. Siden har Erica slitt med hudsykdommen som ligner psoriasis. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Erica Ileby har mer enn de fleste andre sjetteklassinger å bruke tiden på. Tre ganger i døgnet må hele kroppen smøres, og to ganger må hun ta medisiner. Hvis hun hopper eller løper, sprekker hælene opp og det blir blødninger.

Erica er mye sliten, men er aktiv og sosial så langt det er mulig. Hun bor på Kråkerøy i Østfold sammen med mamma Iselin Eriksen og pappa Fredrick Ileby.

Foreldrene har aldri hatt plager med huden, de vet heller ikke om andre i familien som er rammet. Erica og Iselin snakker med KK på telefonen.

Blir bedre i Syden

Det største lyspunktet i året, er behandlingsreise til en av Kanariøyene. Med regjeringens planer om kutt i statsbudsjettet, er foreldrene redde for at Erica ikke får innvilget søknaden i år.

Sammen med mamma har Erica vært på det norske helsesenteret Valle Marina på sydspissen av Gran Canaria tre ganger. Like mange ganger har hun fått avslag på søknad om behandlingsreise.

Nå håper familien på en tykk konvolutt i posten, å få et ja til årets reise hadde vært den aller beste gaven de kan få.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer