Cecilia Samartin

- Jeg holdt min livs forestilling. Men det var helt nødvendig for å bryte ut av forholdet

Cecilia Samartin, som er aktuell med ny roman om menneskehandel, løy om hiv-diagnose til kjæresten.

CECILIA SAMARTIN: Norgesvennen Cecilia Samartins siste roman handler om trafficking. Selv har hun brukt av egne erfaringer både som terapeut og som offer for en voldelig kjæreste. FOTO: John Andresen
CECILIA SAMARTIN: Norgesvennen Cecilia Samartins siste roman handler om trafficking. Selv har hun brukt av egne erfaringer både som terapeut og som offer for en voldelig kjæreste. FOTO: John Andresen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cecilia Samartin er den cubansk-amerikanske forfatteren som er så populær i Norge at det nesten er som et fenomen å regne. Over 1 million solgte bøker bare her, gjør at hun velger å lansere sin siste roman «Skjønnhet for aske» på det norske markedet først.

- Si meg hvordan uttaler dere denne tittelen på norsk, spør hun KKs utsendte interessert, og forsøker så godt hun kan å artikulere «Skjønnhet for aske» med så norsk aksent som mulig.

Samartin er på snarvisitt i Oslo før signeringsferden går videre til blant annet Bergen, Trondheim og Kristiansand.

- Jeg gleder meg til å møte de norske leserne! Norge betyr noe helt spesielt for meg, det er nesten et mysterium den suksessen jeg opplever her, men jeg er veldig komfortabel med mysterier, sier Samartin, med sin karakteristiske myke røst - som mest sannsynlig virket beroligende på alle pasientene hun hadde før i tiden, på kontoret som terapeut.

LES OGSÅ: - Det kommer til et punkt hvor du skjønner at broren din er narkoman, selv om han ikke sitter på gata

Mørk tematikk

I hennes siste roman er det menneskehandel som er overordnet tema, der leseren blir kjent med tre kvinnelige hovedpersoner som alle kjemper en kamp for frihet. Det er kanskje hennes mørkeste tematikk noensinne. Kan det bli for dystert for Samartins trofaste lesere?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer