Galleri Nora

- Jeg hoppet rett ut av hamsterhjulet

Nora hadde startet reisen mot drømmejobben, da hun plutselig følte seg fanget av karrieren.

SELVLÆRT: Nora Nesheim trengte kunst på veggene, men hadde ikke råd til å kjøpe det hun ønsket som student. Da bestemte hun seg for å male selv. Det skulle vise seg å være starten på noe større. FOTO: Privat
SELVLÆRT: Nora Nesheim trengte kunst på veggene, men hadde ikke råd til å kjøpe det hun ønsket som student. Da bestemte hun seg for å male selv. Det skulle vise seg å være starten på noe større. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Nora Nesheim (26) ville ikke være en som sykemeldte seg som 22-åring. Hun ville ikke være en som ikke strakk til i jobben. Etter intens jobbing det første året i arbeidslivet, tok hun et valg.

26-åringen fra Haugesund sa opp jobben og gikk fra å være hobbymaler til at kunsten ble hennes levebrød. Som et resultat av hardt arbeid for å bygge et navn i kunstnerbransjen, står hun mye friere i dag.

Ambisiøs

Som en del av bacheloroppgaven laget hun en mal for hvordan private teatre kan tjene penger, uten offentlig støtte. Etter endt bachelor i kultur og ledelse, siktet hun på å bli teatersjef.

Med den økonomiske kunnskapen, så hun at hun hadde et fortrinn når det gjaldt å tjene penger i bransjen.

- I kulturbransjen er det lite kompetanse på økonomi. Det økonomiske skal ikke stå i veien for kunsten. Det synes jeg er problematisk, sier hun da vi møter henne i det som er kombinert stue og galleri på Majorstuen i Oslo. De lyse veggene prydes av store abstrakte malerier i sterke farger.

Etter et år i kulturbransjen tenkte hun: «Jeg kan jo bevise at teorien min funker. Hvis jeg selger kunst sånn som jeg selger komikere, kan jeg faktisk leve av det».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer