Hørselstap:

- Jeg hører at du prater, men forstår ikke hva du sier

Marlin Markholm (49) har flere ganger syklet gråtende hjem fra selskap hvor hun ikke har skjønt hva folk snakker om eller ler av.

HÅP: - Nå forsøker jeg å finne mitt eget håp, sier Marlin. Hun frykter at hørselshemningen skal gjøre henne isolert. FOTO: privat
HÅP: - Nå forsøker jeg å finne mitt eget håp, sier Marlin. Hun frykter at hørselshemningen skal gjøre henne isolert. FOTO: privat Vis mer
Publisert

Marlin bor på et småbruk på Nøtterøy sammen med sin mann, et barn, to bonusbarn, to katter og en hund. Marlin hører dårlig, og hun er per i dag ikke i jobb.

Belastningen i forhold til lydene på jobb ble større ettersom hørselen ble dårligere. Marlin ble totalt utslitt i hodet, og forsto ikke hva familien sa da hun kom hjem.

Hun har opplevd flere utfordrende arbeidssituasjoner, og flere ganger kompensert ved å ta en tilleggsutdannelse og begynne i ny jobb. Hun opplever å sitte med mye faglig kompetanse og personlig egnethet, som hun nå ikke har mulighet å formidle.

Hun har tidligere jobbet som sykepleier, veileder, HR-rådgiver innen psykososialt arbeidsmiljø og avdelingsleder sykehjem. Til tross for funksjonsnedsettelsen, har kommunikasjon vært Marlins styrke og glede.

– Jeg ble sykmeldt midt i min avsluttende masteroppgave i verdibasert ledelse. Tittelen er «Organisering av håp», forteller Marlin.

– Nå forsøker jeg å organisere mitt eget håp, med god hjelp av audiopedagog Anne Kristine Grønsund ved Vestfold Hørsel Og Kommunikasjon, fastlegen, Nav og Hjelpemiddelsentralen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer