Ble lam:

- Jeg husker bare fram til en halvtime før ulykken. Så er alt svart til jeg våkner opp i sykehussengen to uker senere

Da Annika våknet opp etter rideulykken, var hun lam fra halsen og ned. Hun kjempet seg tilbake til en ny tilværelse, og så tok hun beslutningen som sjokkerte mange; hun ville prøve å bli gravid.

BLE LAM: Da Annika våknet opp etter rideulykken, var hun lam fra halsen og ned. FOTO: Stefan Nilsson/Allers Sverige/All over press
BLE LAM: Da Annika våknet opp etter rideulykken, var hun lam fra halsen og ned. FOTO: Stefan Nilsson/Allers Sverige/All over press Vis mer
Publisert

Erik på 4 år er i barnehagen; Annika har levert ham der noen timer tidligere, som alle andre mammaer og pappaer. Den eneste forskjellen er at Annika kom dit i rullestol og i selskap av en personlig assistent.

Vi møter Annika Taesler (37) hjemme i eneboligen hun deler med ektemannen Martin (40) og sønnen Erik i Huddinge sør for Stockholm. I fjor høst ga Annika ut boken «Ända in i märgen», om den tøffe veien tilbake til et lykkelig liv.

- Jeg husker bare fram til en halvtime før ulykken. Så er alt svart

Annika var 24 år og hadde akkurat tatt det første steget mot å virkeliggjøre drømmen om å bli profesjonell dressurrytter da katastrofen skjedde, og hun brakk nakken. Hun var på ridetur sammen med en annen.

- Jeg red en hest som var kjent for å ha nervene på utsiden, mens kollegaen min Kristina red en mer stabil hest. Vi pleide å gjøre det på den måten for at hestene skulle ha en beroligende virkning på hverandre, forteller hun.

Det var en lørdag, og Annika husker at det var et forferdelig snøvær.

- Jeg husker bare fram til en halvtime før ulykken. Så er alt svart til jeg våkner opp i sykehussengen to uker senere. Men jeg er blitt fortalt at alt gikk bra til vi kom ut på et jorde. Der ble hesten min skremt av noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer