Anne Marie Ottersen

- Jeg innså hvor skjørt livet er

Siden debuten på Nationaltheatret for 50 år har Anne Marie Ottersen brent for en mer rettferdig verden. Som 75-åring føler hun seg slett ikke gammel, og holder fortsatt koken som skuespiller - til tross for en alvorlig operasjon for 14 år siden.

ANNE MARIE OTTERSEN: Jeg erkjenner at jeg har levd lenge. Men jeg føler meg slett ikke gammel, inni er man jo akkurat som før, sier den allsidige skuespilleren.
ANNE MARIE OTTERSEN: Jeg erkjenner at jeg har levd lenge. Men jeg føler meg slett ikke gammel, inni er man jo akkurat som før, sier den allsidige skuespilleren. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da pandemien rammet og mesteparten av kulturlivet stengte, dro «pensjonist» Anne Marie Ottersen fortsatt på jobb. I den merkelige tiden siden da, hvor smitteverntiltak og forskrifter nærmest lammet kulturliv, teater- og filmbransjen, har skuespilleren vært av dem som har kunnet utfolde sin virksomhet i flere filmer det siste året.

Rett før vi bikket 2021 gikk hun også offentlig ut i en av våre landsdekkende aviser med en bønn om å lempe på de altfor strenge koronatiltakene. Riktignok mente hun vi trengte å bøye oss innenfor fornuftige rammer, med sosial distansering, spriting, håndvask og passe på, men kritikken gikk i første rekke mot dem som styrer landet vårt og politikerne.

Blant annet etterlyste hun mer målrettede og treffende bestemmelser som ikke var så skadelige for de mest sårbare i samfunnet og for økonomien. Deriblant tiltak som stengte ned fritidsaktiviteter, skoler, treningssentre, restauranter, kinoer, konsertsteder og teatre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer