Likestilling:

- Jeg kaldsvetter når jeg tenker på alle jeg har hatt ubeskyttet sex med, som kunne vært far til mine barn

Den svenske skuespilleren Bianca Kronlöf var i mange år usikker på om hun ville ha barn.

LIKESTILLING: Forfatter, skuespiller, komiker og feminist Bianca Krönløf og hennes forlovede valgte å gjøre ting litt annerledes da de ble foreldre for første gang for tre år siden. Kvinner kan gjøre alt, så lenge det tilrettelegges for det, mener hun. FOTO: Privat
LIKESTILLING: Forfatter, skuespiller, komiker og feminist Bianca Krönløf og hennes forlovede valgte å gjøre ting litt annerledes da de ble foreldre for første gang for tre år siden. Kvinner kan gjøre alt, så lenge det tilrettelegges for det, mener hun. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Bianca Kronöf er ikke den som sitter stille i båten mens bårene truer rundt henne på alle kanter. Hun tar heller årene fått og prøver å temme bølgene.

Hun har skapt overskrifter i Sverige, både i avisene og i sladrepressen, spesielt etter at metoo-bølgen raste over landet - først i akademia og så i mediebransjen.

Bianca var selv en av kvinnene som valgte å anmelde en mann for overgrep. Og så begynte hun å legge ut videoer, hvor hun leste opp brev til mennene i sitt liv. Pressen bet på, og plutselig var hun å se overalt. Deretter skrev hun en bok og nå er den oversatt til norsk: «Brev til mannen».

Mange kjenner nok Bianca igjen fra TV-serien «Tynn is» eller den norske serien «Unge lovende,» men i tillegg er hun komiker, forfatter og feminist. På privaten er hun samboer og mamma til to - den yngste bare to måneder gammel.

Så da KK møter forfatteren på Grünerløkka den første varme dagen i mai, er moren hennes med som støtte og barnevakt for den lille sønnen hennes, slik at Bianca kan snakke med journalister og signere bøker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer