Mia Gundersen

– Jeg kjenner et slektskap til heksene

Mia Gundersen trodde scenekarrieren var over, men har fått mange tilbud på tampen av 50-åra. Hun oppfordrer alle til å tørre være annerledes.

SPILLER HEKSEANKLAGET: Mia Gundersen (59) har i august i år spilt rollen som den anklagede Besta i familieforestillingen Hekseringen i Bergen. Fototgraf: Kata Pasztor
SPILLER HEKSEANKLAGET: Mia Gundersen (59) har i august i år spilt rollen som den anklagede Besta i familieforestillingen Hekseringen i Bergen. Fototgraf: Kata Pasztor Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Du kan si at jeg kjenner et slags slektskap med de som ble utsatt for hekseforfølgelse, erkjenner Mia Gundersen (59) til Vi.no.

Den folkekjære artisten, skuespilleren og tv-personligheten har siden 2017 vært med på utviklingen av et stykke som hun synes er ekstra spennende. Musikalen «Hekseringen» tar utgangspunkt i de dramatiske og dystre historiene rundt hekseforfølgelsene i Norge på 1600-tallet.

Vi.no omtalte nylig de brutale hekseprosessene i Finnmark. Uteforestillingen «Hekseringen» har handling lagt til Bergen, men tar for seg samme tematikk, i musikalsk form. Stykket viser hvordan en eldre kvinne blir tiltalt og dømt som heks, og står i fare for å bli brent på bålet. Mia Gundersen har sittet lenket til en påle i deler av stykket, og spiller en bestemor som er anklaget for å drive med trolldom.

59-åringen synes oppgaven har vært tankevekkende.

– Tenk at de brant kvinner, og også noen menn, levende, fordi de ble sett som annerledes i samfunnet. Det er så grusomt. Men jeg er ikke forundret over menneskets grenseløse ondskap. Selv om vi ikke brenner folk, eksisterer det masse grusomheter i verden i dag, sier hun ettertenksomt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer