Barnefattigdom:

- Jeg kjente ingen andre som bodde i campingvogn

Fra Kaisa var liten skannet hun folk rundt seg for å skjønne hvor mye penger de hadde, og om de vil avsløre henne og moren som fattige.

FATTIG I NORGE: Kaisa var bare fire-fem år gammel da hun la merke til at det var noe annerledes med henne og moren. FOTO: Alexander F.C Johansen
FATTIG I NORGE: Kaisa var bare fire-fem år gammel da hun la merke til at det var noe annerledes med henne og moren. FOTO: Alexander F.C Johansen Vis mer
Publisert

– Jeg synes det er forferdelig at vi tillater barn å vokse opp i fattigdom. Hvis ikke Norge som er et av verdens rikeste land klarer å gjøre noe med dette, ser det veldig mørkt ut, sier Kaisa Hansen-Suckow (30).

Hun vet godt hva det vil si å være et fattig barn i Norge og hvordan det kan prege starten på voksenlivet. Selv vokste hun nemlig opp med en uføretrygdet mor som slet med å få endene til å møtes, noe hun skildrer i den nye selvbiografien «Oss mot verden».

Da hun var fire år gammel, døde Kaisas far i en overdose. Tre måneder senere brant huset deres ned, slik at de måtte flytte inn i en campingvogn.

– Dette var like før jul og jeg husker at TV2 kom for å intervjue oss om hvordan det ville bli å feire jul i campingvogna. Jeg svarte optimistisk at om vi ikke fikk plass til juletreet, kunne vi bare stikke toppen av treet ut takluka, forteller hun.

– Men jeg kjente ingen andre som bodde i campingvogn og etter hvert forstod jeg at om dette hadde skjedd med noen andre, hadde de kanskje løst det på en annen måte. For første gang skjønte jeg at det var noe annerledes med oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer