Olaug Bollestad:

- Jeg kler meg som jeg vil og veier hva jeg vil

Da Olaug Bollestad la ut noen halvdårlige feriebilder fra sydenturen med mannen, skjøt populariteten plutselig i været.

VIL LØFTE KVINNER: Olaug Bollestad har et brennende engasjement for å dempe kroppspresset i dagens samfunn. Et ærlig bilde av livet har blitt viktig for henne å vise. Foto: Astrid Waller
VIL LØFTE KVINNER: Olaug Bollestad har et brennende engasjement for å dempe kroppspresset i dagens samfunn. Et ærlig bilde av livet har blitt viktig for henne å vise. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Som politiker og leder har Olaug Bollestad (60) blitt dømt etter kroppsstørrelse, noe hun mener menn opplever sjeldnere enn kvinner.

Det er også forventninger til hvordan hun skal kle seg og oppføre seg. KrF-lederen har alltid likt å kle seg i gøyale klær og farger, og det skal hun fortsette med uansett hva slags stilling hun har.

Slik har det vært lenge for Olaug. Da hun ble ordfører i Gjesdal var det forventet at hun skulle gå i sort blazer. Det ville hun ikke ha noe av. Olaug går i det hun føler seg komfortabel i, og da blir det mye farger og kjoler.

Men dette handler om noe dypere enn klesvalg. Med alt av forventninger og press i hverdagen, synes hun det er viktig å snakke om det som et samfunnsproblem. Og et likestillingsproblem.

– Jeg nektet å gå i dressjakkene det var forventet at jeg skulle gå med. Jeg har noen i fine farger, men det er ikke det som gjør meg til Olaug. Jeg har lyst til å vise et ærlig bilde av livet. Man skal få lov til å gå med de klærne vi vil, og være den man vil.

Instagram-dronning

Å vise et ærlig bilde av livet har de siste årene blitt en sentral del av Olaugs hverdag. Med sine over 100 000 følgere på Instagram er vi nysgjerrig på strategien hennes. Oppskriften er ifølge henne selv enkel:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.