Kutte alkohol

- Jeg knakk sammen da jeg skjønte hva drikkingen gjorde med datteren min

Alkoholen var Hannes (54) faste følgesvenn i i mer enn 30 år. Så stilte datteren spørsmålet som skulle endre alt.

DRAKK: Hanne fant mannen hun ville dele livet med og flyttet inn på gården hans hvor hun trivdes. Likevel fortsatte hun å drikke. FOTO: Privat
DRAKK: Hanne fant mannen hun ville dele livet med og flyttet inn på gården hans hvor hun trivdes. Likevel fortsatte hun å drikke. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Hanne Merete Falck er samboer med odelsgutten Tor Strømsnes (57). De har høns, ender, hunder og marsvin på gården på Årnes i Viken, og svigermor har katter. Planen er å anskaffe flere dyr. Hanne vil gjerne bruke gården som en base for å hjelpe andre, med grunnlag i sine egne erfaringer.

Innarbeidet dårlige vaner

– Jeg var ikke blant de første til å smake alkohol. Når venninnene mine stjal sprit hjemme, interesserte det meg ikke. Først i 19-års alderen opplevde jeg hvor fri og glad jeg ble av litt innabords, sier Hanne.

Hun var eventyrlysten og flyttet til Hellas da hun var 20. Der ble hun i tre år. Først jobbet hun med bilutleie, deretter i bar. Det var både akseptert og vanlig å drikke litt hele dagen, ikke mye, men nok til at nye alkoholvaner ble innarbeidet. Disse tok Hanne med seg hjem, og med jobb i salgsbransjen, var det stadig eventer der alkoholen fløt.

– Jeg var aldri blant dem som ble fullest på fest, men i mitt hode ga rusen selvsikkerhet og trygghet, sier Hanne.

– Jeg bodde alene, var husredd og innbilte meg at jeg ikke fikk sove uten å drikke litt først. I helgene ble det mer. Alkoholen ble min alt-mulig-medisin, selvfølelsen steg og sjenansen forsvant. Det var jo sånn jeg egentlig ville være. Trodde jeg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer