Tidlig overgangsalder:

- Jeg kom i overgangsalderen samtidig med mamma

– Jeg kan ikke se eggstokkene dine, sa gynekologen til Aleksandra (27).

TIDLIG OVERGANGSALDER: Aleksandra er 27 år og i overgangsalderen. Hvorfor, spør hun seg? FOTO: Privat
TIDLIG OVERGANGSALDER: Aleksandra er 27 år og i overgangsalderen. Hvorfor, spør hun seg? FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Aleksandra Ludvigsen bor på Kjeller sammen med datteren Adriana (3). Adriana betyr alt i verden for Aleksandra, som bare ønsker å være som andre 27 åringer, og helst få flere barn når drømmemannen dukker opp.

Nå vet hun at hun ikke kan bli gravid igjen og hun tror det blir vanskelig å forholde seg til en kjæreste, hvis det skulle bli aktuelt.

– Jeg merker forfallet veldig godt. Håret blir tynt, vekten øker, jeg har hetetokter, nattesvette, søvnproblemer og underlivsplager, sier Aleksandra, som også har fått påvist osteoporose (benskjørhet).

– Nå er jeg i overgangsalderen samtidig med mamma. Det kjennes helt feil. Hvem vil ha en jente som er ung av år, men som har en middelaldrende kvinnes kropp?

Trengte nye p-piller

I ettertid skjønner Aleksandra at det bare var flaks da hun ble gravid med Adriana. Hun har aldri hatt en regelmessig menstruasjonssyklus, og da hun ble gravid, var det et år siden siste mens. Dette tenkte hun ikke over, regnet med at det kanskje kom av at hun var svært tynn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer