Lillian Müller:

- Jeg kom jo fra bibelbeltet og så skulle jeg dele sexlivet vårt med en annen jente

Den norske playboy-modellen Lillian Müller om samlivet med Hugh Hefner.

LILLIAN MÜLLER: Selv om det for lengst var slutt mellom dem, holdt Lillian og Hugh vennskapet i mange år etter bruddet. Hugh Hefner døde i 2017. Foto: Privat
LILLIAN MÜLLER: Selv om det for lengst var slutt mellom dem, holdt Lillian og Hugh vennskapet i mange år etter bruddet. Hugh Hefner døde i 2017. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Jeg må få tatt ut disse, sier ­Lillian Müller (72) og legger hendene på brystene, fylt med silikon en gang på 70-tallet, av kirurger som frekventerte ­Playboy Mansion.

– Nå som jeg skal gi råd om kosthold og livsstil, er det vanskeligere å bli tatt på alvor. Brystene står litt i veien for budskapet.

KK møter Lillian i anledning hennes nye podkast «Lillian». Gjennom fire episoder forteller hun om oppveksten under enkle kår på Fevik, hvordan hun endte opp som blad­kongen Hugh Hefners «førstekjæreste», og hvor ulykkelig hun ble da hun skjønte at hun ikke var hans eneste.

Lillian møter oss i Norge hos en venninne. Hun gleder seg til å la lytterne få bli kjent med hele historien. Skjønt, i går kveld holdt podkasten henne våken. Hun peker på øynene.

– Jeg har ikke tatt på meg maskara og nesten ikke ­sovet. Etter å ha hørt gjennom syntes jeg det hørtes så trist ut. At det ender med døden. Jeg må be dem endre det til noe mer positivt.

«Positiv» er grunntonen i Lillians liv. Selv når hun snakker om oppveksten i det bitte lille huset på Fevik, ser hun det lyse: stefarens alkoholproblemer («han var veldig snill når han ikke drakk»), da han skjøt etter barna med hagle («det skjedde bare én gang!»). Også at moren satte barna på barnehjem i fem år mens hun selv dro til sjøs, har Lillian valgt å se det positive i:

– Mamma er en helt som klarte å få til livet sitt. Hun var 35 år og hadde skilt seg, og drømmen var å kjøpe oss et hus. Det var veldig tungt for henne å sette oss bort, men hun kom på besøk og sendte brev og pakker hele ­tiden.

Lillian var 11 år da hun kom på barne­hjem. Fem år senere hentet ­moren de fire barna hjem.

– At hun holdt løftet sitt, er det ­viktigste. At hun kjøpte oss et koselig rekke­hus. Hun hadde jobbet hardt, vi hadde alltid rene klær, og hun var flink til å lage mat. Jeg har i grunnen mest positive minner. Romantiske minner, idyllisert på en måte.

– Har du bare bestemt deg for at det er det fine du skal huske?

– Ja, jeg tror det. Jeg skal være et menneske som ser glasset som halvfullt. Det er noe jeg lærte tidlig i livet.

Moren sendte inn modellbilder

Lillian gikk på søndagsskole på Fredheim bedehus og fant trøst i Jesus. I tenårene fikk hun seg soldatkjæreste på Evjemoen. Hun husker Playboy-damene i taket på kasernen. Gud forby, tenkte Lillian, og kjente et stikk av sjalusi. Hvordan kunne hun måle seg? Og hvem ville forresten stille opp på sånne bilder? Et år senere var hun i London på modellkurs. Moren hadde sendt inn de første modellbildene tatt av en lokal fotograf. Kledd i miniskjørt og ­go-go-boots endte Lillian på andreplass i Frøken Norge.

– Jeg måtte ha på meg en bikini som var for stor, og stappet bomull i de stive koppene. Men mamma hadde nok ikke tenkt at jeg skulle ende opp i Playboy med ­selveste Hugh Hefner.

Lillian Müller har figurert på coveret av Playboy hele ni ganger – åtte ganger i den amerikanske utgaven og én i den norske – og hun ble kåret til «Playmate of the Year» i 1976. Ifølge henne selv har hun dermed verdensrekord i antall Playboy-cover. Vi påpeker at Wikipedia har utpekt Pamela Anderson til rekordholder?

– Pamela har flest cover som «Playmate», men var ­aldri «Playmate of the Year», understreker Lillian og drar oss gjennom de ulike distinksjonene.

– Jeg kan ikke si at jeg har flere Playboy-cover enn ­Pamela. Men som «Playmate of the Year» er jeg den ­største «Playmaten» i Playboys historie. Når Pamela og jeg går forbi hverandre, nikker vi til hverandre.

UNG MODELL: Det var moren som sendte inn de første modellbildene av Lillian til en modellkonkurranse. Her fra 1975. FOTO: NTB
UNG MODELL: Det var moren som sendte inn de første modellbildene av Lillian til en modellkonkurranse. Her fra 1975. FOTO: NTB Vis mer

Kamera over sengen

Lillian husker det første møtet med Hugh Hefner, ­eller Hef, som hun kaller ham. Han hadde sett bildene hennes fra London og ville ha henne til «Playmate of the Month». Snart satt 23 år gamle Lillian på flyet over Atlanteren og ble tatt imot av Hefner på Playboys østkystkontor.

– Jeg var jo kjempenervøs. Han rullet ned ruta i ­limousinen og spurte: «Hvem er du?» Samme kveld inviterte han meg på middag. Åh, han var så kjekk, og jeg forelsket meg med en gang.

Hef hadde silkeslåbrok som arbeids­antrekk, og et ­hierarki over hvem som var første-, andre- og tredje­kjæreste. Snart flyttet Lillian inn på Playboy Mansion, i egen suite. Hun beskriver en mann som sov om dagen og levde om natten, og som kunne ringe etter henne når han ville ha selskap.

– Soverommet hadde svarte gardiner og svarte håndklær. Noen tror at senga var oval, men det var jo den på østkystkontoret. Senga på L.A. Mansion var firkantet, med kamera på alle fire sengestolpene og speil i taket. Jeg ­husker at jeg lå og så på meg selv etter at jeg hadde fikset brystene, og begynte å gi meg selv komplimenter. Jeg var jo vant til å snakke nedsettende om meg selv og syntes til og med albuene mine var for kraftige.

– De kameraene, rullet de kontinuerlig?

– Nei, han kunne skru på selv, med en knapp. Men alle filmene er kastet nå. Jeg kjenner personlig han som sto for det. Hef ville ikke ha filmene lenger. Det var vel altfor mange kjærester. Altfor mye sex. Så de kjørte langt, langt ut på sjøen og kastet alt. Det ligger på bunnen.

COVERGIRL: Hele åtte ganger har Lillian vært på forsiden av amerikanske Playboy. FOTO: Privat Lillian Muller / Journalist Hege Løvstad Toverud
COVERGIRL: Hele åtte ganger har Lillian vært på forsiden av amerikanske Playboy. FOTO: Privat Lillian Muller / Journalist Hege Løvstad Toverud Vis mer

Selv så Lillian aldri noen av filmene, og tror de var ment for privat bruk. Hun fryktet aldri at de skulle komme på avveie. Uansett var hun ikke med på «noen sære greier».

– Vi hadde sex med én annen jente et par ganger. Det var så viktig for Hef å ha to jenter. Men det var veldig hardt for meg å skulle dele ham med en annen. Jeg kom jo fra bibel­beltet, og så skulle jeg dele sexlivet vårt med en annen jente. Samtidig var jeg så forelsket i ham og tenkte: Ja ja.

Lillian himler med øynene:

– Men jeg og hun andre var jo venninner og blunket til hverandre mens vi lå der. Det var som å spille en rolle bare for å glede ham.

– Så på havets bunn ligger det en video av deg og en venninne som spiller roller for å glede ham?

– Ja, noe sånt.

Lillian ler.

– Fy søren, altså. Det er godt det ligger på havets bunn.

Vil bli en Liv Ullmann

Lillian stiller til intervju i tights og løpesko. Hun ­takket nei da vi tilbød å møtes til lunsj, med begrunnelsen «Jeg spiser ikke lunsj». Ikke drikker hun alkohol eller ­kaffe, heller. Med blød Fevik-dialekt – selv etter 48 år over dammen – forteller hun at det viktigste er søvn, ­riktig kosthold og tankesett. Målet er å coache folk til et bedre liv. Selv har hun tenkt å bli 110, kanskje 120 år. Hun peker på fjeset:

– Det at jeg kan stå fram i en alder av 72 år, uten løft eller injeksjoner – jeg er litt stolt av det. Selv om livet ­begynner vanskelig, er det hvor du ender, som betyr noe.

Hun legger armene i kors:

– Jeg har alltid hatt en kamp inni meg, skjønner du. Jeg var et sexsymbol, men ville heller være Liv Ullmann.

– Ja?

Jeg har alltid villet være seriøs, men så kom det andre så lett til meg. Men det var jo ingen som ville gi meg mulighet til å bli en Liv Ullmann. Ikke etter Playboy.

Lillian har spilt i 34 filmer og tv-serier. Den største kommersielle suksessen er kanskje hovedrollen i Rod ­Stewarts video «Da ya think I’m sexy».

Lillian har hovedrolle i Rod Stewarts video «Da Ya think I’m sexy». Da artisten spilte i Hollywood Bowl i 2022, var Lillian i publikum og Rod introduserte henne for publikum. FOTO: Privat
Lillian har hovedrolle i Rod Stewarts video «Da Ya think I’m sexy». Da artisten spilte i Hollywood Bowl i 2022, var Lillian i publikum og Rod introduserte henne for publikum. FOTO: Privat Vis mer

Hun husker år med skuespillertimer, og roller der det var vanskelig å komme unna sexy-stempelet.

Et sted måtte jeg jo begynne, og kanskje fikk jeg mer seriøse roller etter hvert? I dag er jeg 72 år, og drømmen er å spille med Liv Ullmann.

Liv Ullmann er faktisk et eget kapitel i Lillians historie. De to har aldri møttes, men Lillian holder den ­Oscar-belønnede skuespilleren som en ledestjerne over alt hun selv bar inni seg.

– I mine villeste drømmer har jeg sett for meg Liv Ullmann og meg i en tv-serie. Vi kunne gjort det bra som søstre. Og jeg kan spille like bra som henne, det ­våger jeg påstå.

Lillian smiler.

– Liv Ullmann fikk jo en Lifetime Oscar, og det var ­fortjent. Men hun hadde jo Bergman, jeg hadde Hugh Hefner. Men det er fortsatt ikke for sent. Drømmer blir til virkelighet. Jeg er et bevis på det.

Fikk angst etter Playboy-tiden

Lillian hadde bodd på Playboy Mansion i ett år da hun fikk nok. Øynene var konstant hovne av forsmådd gråt, i den grad at hun måtte la kirurgen fikse det.

– Hef ville at jeg skulle være trofast, men han var jo ikke trofast. I begynnelsen trodde jeg at jeg kunne omvende ham, men det klarte jeg ikke.

– Det må ha vært tungt å gå på akkord med seg selv?

– Ja, men jeg var så forelsket. Hef var 25 år eldre enn meg, men så ungdommelig i sinnet. Og fysisk også.

Lillian forteller om praten med Playboy-kongen, da hun sa at hun ville flytte. Lillian husker det slik: Hef, som satt i trappa og først ble lei seg og gråt, så sint:

Han mente at jeg hadde utnyttet ham, men jeg svarte at han hadde utnyttet meg. Vi snakket om det mange år senere. Han sa at om han hadde visst at jeg ­virkelig var glad i ham, ville det kanskje blitt oss. Men på den tiden kommuniserte vi dårlig. Det med sex er en ting, men det med kjærlighet og sårbarhet, det klarte ikke Hugh Hefner.

Etter bruddet flyttet Lillian i egen leilighet – for første gang i livet – og nå gikk gardinen ned.

– Jeg fikk så mye angst at jeg ikke kunne dusje eller trene på flere måneder, og var livredd for å forlate huset. Angsten strålte gjennom kroppen.

Vennene rådet henne til å ta Valium eller gå til nerve­spesialist, men Lillian tenkte: «Dette må du få kontroll over.» Hun beskriver et selvmedisinerende regime bestående av råkost og turer, og til tross for at hun egentlig er født pessimist, begynte hun å se kraften i positiv tankegang.

– Jeg var jo altfor ung til å gå under. Bare 27 år, og livet hadde så vidt begynt. Så jeg begynte å be, som da jeg var ­liten på barnehjemmet.

Hun svelger.

– Det er gudstroen som har ­reddet meg.

– Slutt på galskapen

Langt om lenge kom kreftene og lysten til å ta fatt på skuespiller­drømmen. År senere, mens hun tok timer, møtte hun en mann som var skuespiller og modell.

– Det var ikke «love at first sight», mer «lust at first sight», sier Lillian med en latter.

Hun var 38 år, og snart ventet de barn. Den 2. november 1990 kom Alice til verden. Lillian blir blank i øynene.

– Fra da av var det slutt på galskapen. Jeg var hjemme med Alice og mistet interessen for film og skuespill. Alice er virkelig «my pride and joy». Hun har jobbet med dyrevern, og nå som frivillig for sunne skolemåltider til barn.

I dag har datteren samboer og tre hunder, og mor og datter ser mindre til hverandre. Lillian minnes yogaleiren de arrangerte for tre år siden på Hawaii, med juice og raw food-kokk fra San Francisco.

– Jeg tror vi brukte 300 000 kroner på eventet. Og så gikk vi i rødt! Haha. Jeg tror vi betaler på regningene ennå.

VELVÆRE: Lillian var 38 år da hun ble mor til Alice i 1990. Her fra yogacampen de arrangerte sammen på Hawaii. FOTO: Privat
VELVÆRE: Lillian var 38 år da hun ble mor til Alice i 1990. Her fra yogacampen de arrangerte sammen på Hawaii. FOTO: Privat Vis mer

Problematiske bryster

«Sexy Lillian» har vært overskriften i utallige aviser og blader. Problemet var bare at Lillian ikke følte seg sexy.

– Nå som jeg tar bort implantatene, forventer ingen at jeg skal være sexy. Da kan folk endelig slutte å se på meg på den måten. Nå kan jeg konsentrere meg om mitt framtidige liv, som jeg mener er 30–40 år.

– Du har 30–40 år igjen?

– Ja. Det er derfor jeg er så helsebevisst, for jeg har planer og drømmer, og alt tar tid. Kanskje jeg er 95 når jeg får Oscaren min. Men jeg får den i hvert fall til slutt!

– Hender det at du er bitter på Hefner?

Hun rister på hodet:

– Jeg kan ikke bebreide Hugh Hefner for å ha gjort meg til et sexsymbol i stedet for en verdensberømt skuespiller. Jeg var jo med på det og solgte sex appeal og tok brystoperasjon.

LILLIAN MULLER: – Nå som jeg skal gi råd om kosthold og livsstil, er det vanskeligere å bli tatt på alvor. Brystene står litt i veien for budskapet, sier Lillian Müller. FOTO: Berit Kvifte
LILLIAN MULLER: – Nå som jeg skal gi råd om kosthold og livsstil, er det vanskeligere å bli tatt på alvor. Brystene står litt i veien for budskapet, sier Lillian Müller. FOTO: Berit Kvifte Vis mer

– Ville knuse TV-skjermen

I 2021 kom dokumentaren «Secrets of Playboy», der tidligere modeller fortalte om en marerittaktig ­tilværelse hos Hefner. Selv støtter Lillian sin gamle ­flamme og bedyrer at han alltid behandlet henne bra.

– Jeg var i tårer og ville knuse tv-skjermen. Å gjøre dette mot et menneske som ligger i graven og ikke kan forsvare seg. Playboy ga de jentene en solid begynnelse. Noen av dem hadde vært kjæreste med ham i mange år, og så kommer de og sier de har hatt det så forferdelig. At han gjorde dem delvis narkomane og var en drug dealer.

– Men ofte kan jo sånne opplevelser komme fram etter lang tid?

– Ja, men dette var for mye. Hvorfor blir du i årevis når du har opplevd så mye negativt?

– Kanskje de var forelsket i ham, sånn som du? At de ikke så sitt eget beste?

– Nei. Hvis du går gjennom et helvete i så mange år, trekker du deg ut.

Ifølge Lillian stemmer enkelte av påstandene. Noe så hun også med egne øyne, selv om hun aldri selv ble ­fristet til å ta narkotika.

– De overdriver for at historien skal bli mer spennende. Jeg så aldri Hef pushe narkotika på unge jenter. Og han pushet det aldri på meg. Min erfaring med Playboy er 90 prosent positiv.

Ifølge Lillian lages en ny dokumentar, som viser en ­annen Hefner, laget av folk som kjente ham godt. Selv er hun blant de medvirkende:

– Etter min mening forteller den sannheten om Hugh Hefner. Jeg får ikke fem øre for det. Jeg gjør ingenting for penger i livet mitt.

– Tilbudt millioner for sex

Et liv fylt av opplevelser blir gjerne til et perlekjede av anekdoter. Hos Lillian klirrer de sprøtt.

– Jeg har takket nei til millioner av dollar for å ha sex med folk. Eller for å være med i pornofilmer. Spesielt styrtrike arabere har tilbudt meg store summer for sex. En gang skulle jeg få 75 tusen dollar for en weekend. En ­annen gang ble jeg tilbudt en million dollar for å flytte inn i en mansion i Beverly Hills, mot å stå til seksuell ­rådighet. Men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ­aldri har ­ligget med en mann for å få en rolle eller jobb.

– Fikk #MeToo deg til å se noen av hendelsene i ditt eget liv med nye øyne?

– Jo, jo, men jeg synes det med #MeToo gikk litt langt. Jeg mener, Weinstein gjorde mye alvorlig og det samme med Bill Cosby. Han og jeg spilte forresten i film sammen, og han var den gentlemanen. Jeg fikk sjokk da jeg hørte det om ham og kunne først ikke tro det. Men de hadde jo bevis.

Hvordan har egentlig karrieren hennes blitt tatt imot hjemme, i bibel­beltet? Hvordan har det vært for slekta å strekke seg etter bladet Familien i kioskhylla, og late som man ikke ser en naken Lillian på hylla over?

– Det var et sjokk for mamma og bestemor at jeg var naken. De var gammeldagse og religiøse, men de ble vant til det. Jeg holdt jo på i 30 år. Og jeg ville aldri stilt opp i porno!

Lillian snakker om nakenbildene som en gammel venn.

– Jeg følte aldri skam over Playboy-bildene. Jeg synes de var vakre, stilige og hadde klasse.

– Du har jo en datter selv, kunne du sendt inn lett­kledde bilder av henne?

– Nei! Jeg er veldig stolt av at Alice ikke har gått i mine fotspor. Selv om jeg har overlevd uten å drikke, røyke og sånne narkotikagreier, vet jeg aldri hvor sterk hun hadde vært. Jeg vil heller beskytte datteren min.

– Tror du moren din angrer på at hun sendte inn bildene?

– Nei. Men hun var ikke stolt, og prøvde å trekke det ned. Jeg skulle jo heller vært Liv Ullmann. Det ville falt i smak!

PLEIET MOREN: – Mamma er en helt for meg, sier Lillian om moren Lilla, som bor i Kristiansand. FOTO: Berit Kvifte
PLEIET MOREN: – Mamma er en helt for meg, sier Lillian om moren Lilla, som bor i Kristiansand. FOTO: Berit Kvifte Vis mer

– Ikke tatt ingrep

Da Alice var åtte år, gikk Lillian og barnefaren hver til sitt. Lillian beskriver et vennskapsforhold, men at de var for forskjellige. Selv har hun vært veganer i 44 år og fått målt en biologisk alder mer enn 20 år yngre enn hun er.

– Det er klart det er resultatet av livsstilen min. Og en av grunnene til at jeg har klart meg uten ansiktsløft og innsprøytninger.

Lillian var nettopp fylt 50 år da det kom over henne: Hva mer vil du gjøre med livet? Har du noe mer å tilby enn sex appeal og fin figur? Hun gjengir en setning fra en motivasjonsbok: «My worst nightmare is to die with the music still inn me.»

– Det handler om å bruke alle evnene vi har fått.

Hun forteller at hun aldri kunne spist kjøtt, og tror stresset fra slakteøyeblikket blir med inn i den som spiser. Ja, hun kunne ikke engang hatt en mann som brakte meieriprodukter eller kjøtt inn i huset.

– Jeg kan ikke kysse en sånn mann som spiser kjøtt, og absolutt ikke ha sex. Dette blir jo ganske personlig, men jeg kan ikke ha sex med en mann som ikke har vært på avgiftning og ikke spiser sunt. Vi snakker jo om DNA, ikke sant? Jeg kan ikke ta imot DNA fra en mann som ikke er på et høyt nivå spirituelt, mentalt og fysisk. Jeg har hørt folk si: «Lillian, du er gal», men å være ren mentalt og fysisk er veldig viktig for meg.

Før avreise til en fjerntliggende location fikk Lillian vite at hun skulle bo vegg i vegg med regissøren: – Han blunket, og jeg visste at jeg måtte stå til disposisjon seksuelt. Så jeg sa takk for meg! FOTO: Berit Kvifte
Før avreise til en fjerntliggende location fikk Lillian vite at hun skulle bo vegg i vegg med regissøren: – Han blunket, og jeg visste at jeg måtte stå til disposisjon seksuelt. Så jeg sa takk for meg! FOTO: Berit Kvifte Vis mer

De fleste forhold har endt med at hun har gjort det slutt. I podkasten følger vi Lillian da hun blir samboer med ­kjæresten, forleggeren hennes, Tom. Ifølge Lillian mener Tom at hun har enda mer å utrette i Amerika enn i Norge.

Men hvis det skal funke i lengden, må han formes i mitt bilde og være en jeg kan strekke meg mot. Ellers kommer jeg til å kjede meg og dumpe ham.

Hun understreker at hun har troen på Tom. De har kjent hverandre i seks år og vært sammen i seks måneder.

– Det begynte med at han hyret meg som livsstils­coach. Siden har han tatt av 13 kilo, detoxet og fått ­flatere mage og skjønt at han kan leve på en mye sunnere måte. Jeg har gitt ham et nytt liv.

Seriøs skuespillerskole

Lillian var 57 da hun kom gjennom nåløyet på «The Actors Studio», og i fire år tok hun timer for ­Oscar-vinner Martin Landau. Hennes sterkeste rolleprestasjon på film, ifølge henne selv, var da hun selv ­skulle utføre en abort, men ombestemte seg i siste liten. I mange av filmene har hun vært lettkledd, noen ganger naken. Som da hun spilte nonne mot Tony Curtis og skulle krysse gulvet i lite annet enn hodelin og stay ups.

– Det er det verste jeg har gjort i hele mitt liv. Alle mannfolkene glante på meg, og jeg følte meg ikke fin i det hele tatt. Å posere for Playboy ble en vane, men å være naken på film, det er vanskelig. Jeg tenkte: Nå ser alle alt jeg ikke liker med meg selv.

– Hvor kommer kompleksene fra?

– Barndommen, tenker jeg. At jeg var på barnehjem i de årene jeg utviklet meg fra jentunge til tenåring. Det tok på selvsikkerheten.

NÆRT FORHOLD: – Jeg er veldig stolt av at Alice ikke har gått i mine fotspor, sier Lillian om datteren, som arbeider i en organisasjon som jobber for sunnere skolemåltider for barn. FOTO: Geir Dokken
NÆRT FORHOLD: – Jeg er veldig stolt av at Alice ikke har gått i mine fotspor, sier Lillian om datteren, som arbeider i en organisasjon som jobber for sunnere skolemåltider for barn. FOTO: Geir Dokken Vis mer

Brakk ryggen

Alderen kan komme snikende, eller med et brak. Lillian sto på treningssenteret i Beverly Hills da hun plutselig hørte at det smalt. Det siste året hadde hun tatt seg av en aldrende mor og ikke trent. Nå skulle hun opp og ned på tå med flerfoldige kilo på skuldrene.

– De to første gangene gikk greit, men tredje gang brakk jeg ryggen. Jeg ramlet sammen som en sekk poteter og lå rett ut. Og så hadde jeg søren meg brudd i T6! Samme virvel som Christopher Reeves, han som ble lam.

– Du mener «Superman»?

– Ja, han brakk den virvelen da han falt av hesten.

En spesialist konkluderte med osteopeni, et forstadium til beinskjørhet. Lillian er oppgitt over sin egen dårskap. Her hadde hun passet moren, i takknemlighet over at hun hadde gitt henne livet, og glemt å ta kalsium og viktige ­vitaminer! Lilian takket nei til operasjon, engstelig for å bli lam. Isteden flyttet hun inn hos Alice i Santa Monica.

– Jeg tenkte: «Dette skal jeg klare! Jeg skal på beina.» Fire måneder senere tok jeg mine første øvelser på ­treningssenteret. Nei, tankegangen er altså så mektig.

TILFELDIG: I podkasten «Lillian» omtales hun som «Norges største pinupjente gjennom tidene». – Hvilken annen skulle være større eller mer kjent internasjonalt? Så det er jo litt gøy, da. Men det er jo helt andre mål og drømmer jeg har. Det der var jo bare noe som skjedde, sier hun i dag. FOTO: Berit Kvifte
TILFELDIG: I podkasten «Lillian» omtales hun som «Norges største pinupjente gjennom tidene». – Hvilken annen skulle være større eller mer kjent internasjonalt? Så det er jo litt gøy, da. Men det er jo helt andre mål og drømmer jeg har. Det der var jo bare noe som skjedde, sier hun i dag. FOTO: Berit Kvifte Vis mer

– Min Cinderella-historie

Lillian fra Fevik. I en alder av 72 år gyver hun løs, og vil inspirere andre til å droppe ansiktsløft og silikon. Men ingen stjerne uten en bok om veien dit. Lillian gleder seg til lanseringen av «Si JA til livet!» i USA, og håper å bli invitert til talkshows.

– Jeg tror på en rød tråd gjennom livet. Og en vakker dag, når jeg ligger der og kanskje er 110 år, kommer jeg til å skjønne hvorfor jeg var i Playboy og ble sexsymbol. En liten jente fra Fevik, som tilbrakte viktige år av mitt liv på barnehjem.

Vi takker for oss. Tre timer er tross alt ganske lenge. Lillian har mer på hjertet. Henter fram minner fra toalettmappen. Sommerfuglen i voks, den hun har etter mamma, og som minner henne om at det er tungt å være larve, men at man en dag vil krabbe ut av den trange formen og spre vingene.

– Min start var Playboy, men nå er misjonen min: «Eat, drink, move and think ourselves healthy.»

Hun tar seg til brystet.

– Åh, som jeg gleder meg til å få tatt ut disse. Det er mye finere og mer feminint å være sånn som deg. Du ­ligner jo veldig på meg, du, faktisk! Vi er like!

– Å? Det var hyggelig sagt.

– Ja, sier Lillian:

– Du kunne vært Playboy-modell, du også!

Hun minnes filmteamet fra NRK som ble med til ­Fevik i 2012. Snart sto de i bedehuset, der hun hadde gått på søndagsskole en gang for nesten 50 år siden.

– Plutselig husket jeg juletrefestene og at vi alle gikk i ring rundt treet. Flere ringer, for det var mange folk. Og jeg var så liten, og bedehuset så stort.

Hun blir blank i øynene:

– Men da jeg kom tilbake, følte jeg at Fredheim var blitt så bitte lite.

I dag er bedehuset revet. Sangen rundt juletreet har stilnet, og ringene av barn og voksne har løst seg opp. Noen dro til sjøs, andre til barnehjem og én av dem til Playboy Mansion.

– Det har vært litt av et eventyr. Min Cinderella-historie, sier Lillian.

– Perfekt rolle i Exit

Når hun selv en dag er borte, kanskje om 30–40 år, ønsker hun at datteren skal spre asken. En dash i Los Angeles, én i Oslo, en håndfull på stranden i Santa ­Monica og det meste hjemme på Fevik:

– Det blir en forferdelig omfattende oppgave for Alice. Men det blir en lykkelig og positiv oppgave også.

Men fortsatt er det langt fram dit. I mellomtiden skal Lillian jobbe mot Oscar. Hun sier at hun har snakket med produsentene av «Exit» og tryglet dem om å lage en sesong til, for hun har forslag til den perfekte rollen:

– De er jo noen djevelske mannfolk, som utnytter unge jenter og er stygge mot dem. Men så kommer jeg i rollen som meg selv og forfører mennene. Selv om jeg er 72, kan jeg «pull that off».

Lillian ler.

– Etter å ha forført dem banker jeg dem opp psykisk, én etter én. Hehe. Jeg planlegger noen karatetimer, også. Jeg virkelig tar dem som er så jævlige mot de unge, nydelige jentene. Hadde ikke det vært tøft?

– Da ville du kanskje fått tatt igjen litt selv også, for ting du har opplevd?

– Ja, det også. Nei, det beste ligger fortsatt foran meg. Man må ha troen!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer