Landsforeningen For Hjerte- Og Lungesyke

– Jeg kunne ikke dø fra Charlotte

– Jeg kunne ikke dø fra Charlotte
Publisert
Sist oppdatert

Da Siw Berit Hansen falt om på jobben, ante hun ikke hvor syk hun var. I løpet av de neste sju årene skulle hun oppleve over 60 lungekollapser.

Horten, 2002: Siw Berit Hansen er på jobb. Hun er alenemamma til vesle Charlotte på seks år, og er butikksjef i en gullsmedforretning. Siw er ofte alene i butikken, men i dag har hun to medhjelpere.

Akkurat idet hun ekspederer en kunde, kjenner hun intense brystsmerter. Hun skjønner ikke hva som skjer, men biter tennene sammen og hjelper kunden ferdig. Da det stråler ut i venstre arm, tenker hun med en gang på hjerteinfarkt.

Hennes to kolleger forstår straks at noe er galt, og sørger for at hun snart befinner seg på akuttavdelingen på Tønsberg sykehus.

«Akutt lungekollaps», konstaterer legen. Siw hadde aldri hørt om dette før, og aner ikke at livet er i ferd med å snus på hodet.

Horten 2013: Siw Berit Hansen (46) jobber fremdeles i gullsmedforretningen. Nå jobber hun 50 prosent stilling, og er takknemlig for å ha kommet seg såpass at hun greier det. For jammen var det nære på for denne livsglade dama med verdens vakreste smil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer