LIVSLANG KJÆRLIGHET: Fotballtrener Teitur Thordarsson og hans kjære Asdis Olafsdottir (begge 61) har holdt sammen i 55 år.  Foto: Ole Martin Halvorsen
LIVSLANG KJÆRLIGHET: Fotballtrener Teitur Thordarsson og hans kjære Asdis Olafsdottir (begge 61) har holdt sammen i 55 år. Foto: Ole Martin Halvorsen Vis mer

Kjærlighet

– Jeg kunne ikke gi slipp på henne

Teitur Thordarsson og Asdis Olafsdottir har vært kjærester siden de var fem år.

Publisert
Smiler du av småbarn som holder hender og gifter seg «på latesom» i barnehagen?

Tenker du, litt småkynisk som mange andre, at det får vi nå se på? For det er ikke lett å beholde gløden i ekteskapet år ut og år inn, det vet alle som har prøvd.

Likevel, så finnes de - barndomskjærestene som bare vokser seg sterkere sammen. Som kanskje til og med får deg til å bli usikker på forholdet ditt.

LES OGSÅ: Han forandret hele selvbildet mitt

HOLDT SAMMEN: – Jeg var veldig betatt av henne hele tiden – i mitt hode var det ingen andrE, forteller Teitur Thordarsson. Foto: Ole Martin Halvorsen
HOLDT SAMMEN: – Jeg var veldig betatt av henne hele tiden – i mitt hode var det ingen andrE, forteller Teitur Thordarsson. Foto: Ole Martin Halvorsen Vis mer

Holder alltid hender

Fotballtrener Teitur Thordarsson og hans kjære Asdis Olafsdottir (begge 61) er et sånt par.

De islandske turtelduene møttes på hjemstedet Akranes da de var fem år, og har vært kjærester siden. Som barn var det mest på lek, selvsagt. Men for Teitur og Asdis ble det tidlig alvor.

– Jeg var veldig betatt av henne hele tiden – i mitt hode var det ingen andre. Jeg var vel 12-13 år da det gikk opp for meg at jeg ikke kunne gi slipp på henne, sier Teitur i dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


De begynte å holde hender og bytte smykker, som mange gjør i den alderen. Det var imidlertid da de fylte 15 at Asdis mener forholdet ble formalisert over et par vafler.

– Det var da jeg begynte å oppvarte ham, ler hun.

– Det var ingen som spurte, men vi visste at vi var kjærester.

LES OGSÅ: 5 grep som berger forholdet

Les hele reportasjen i KK 19, som er i salg fredag 10. mai. Foto: KK
Les hele reportasjen i KK 19, som er i salg fredag 10. mai. Foto: KK Vis mer

Søkte om lov til å gifte seg

Allerede fire år etter giftet de seg, to år før den islandske myndighetsalderen på den tiden. De ville ikke vente, men søkte om myndighetenes tillatelse til å inngå ekteskap - og fikk det.

Siden har de selvsagt hatt sine oppturer og nedturer. Begge deler har i stor grad vært knyttet til flytting mellom land og kulturer - Teiturs jobb som fotballspiller og senere trener har ført dem til Sverige, Frankrike, Estland, Canada og Norge.

Neste stopp blir India, om landet får i gang en proffserie som planlagt.

LES OGSÅ: Slik gikk Ann-Christin (49) ned 50 kilo

Teitur og Asdis har holdt hender i 55 år, og de er ikke alene.

Fotballspillerne Bjørn Helge Riise og Eirik Bakkehar gjort det, og bilgærne Jan-Erik Larssen og glamourdronninga Dorthe Skappel har gjort det – de giftet seg med barndomskjæresten.

For enkelte kan det se ut som at gammel kjærlighet aldri ruster, men hvordan får de det til?

Les hele den fantastiske kjærlighetshistorien i KK nr 19 som er i salg fredag 10. mai!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer