Krystallsyke:

- Jeg lå i senga og tenkte: bare la meg dø

Linda (34) satte sin stolthet i aldri å være borte fra jobb. Men til slutt hadde hun ikke noe valg.

HÅP: - Jeg håper jeg en gang kan komme tilbake til den spreke jenta jeg var før sykdommen. FOTO: Privat
HÅP: - Jeg håper jeg en gang kan komme tilbake til den spreke jenta jeg var før sykdommen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg har vel alltid lidd av flink pike syndromet, forteller Linda Lombness Nilsen, som er gift og bor på Lørenskog.

Linda ga alt for å være en god leder, en god kollega, en god venn, en god datter og en god kone. Alt på en og samme tid. Jobben krevde mye av Linda, også psykisk.

Ikke bare var hun en ung kvinne i en mannsdominert bransje, hun skulle lede et stort kjøkken, lede andre mennesker i sine jobber, støtte dem i deres utfordringer og samtidig stå støtt i seg selv.

– Jeg var en positiv jente med masse energi, jeg elsket både jobben som kjøkkenleder og som zumba-instruktør, minnes Linda.

Møtte veggen

Hun jobbet seg opp og fikk en høyere stilling med større ansvarsområde i hele Norden. Samtidig skjedde det mye blant venner og familie på hjemmefronten.

Linda lengtet tilbake til den gamle jobben, men presset seg hardt for å bevise at hun fortjente den nye. Hun hadde aldri vært sykmeldt før, og skulle i hvert fall ikke være borte nå.

Mye psykisk stress over lang tid førte til at hun møtte veggen med et hardt smell oktober 2019 og ble sykmeldt. Hun var i 40 prosent jobb fra sommeren 2020 til mars 2021. Hun er nå jobbsøkende og går foreløpig på AAP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer