Miss Norway:

- Jeg lå og hørte romvenninnen min spy opp middagen på toalettet

Kroppspress, spiseforstyrrelser og slibrige tilbud: Linn Naimak var Miss Norway for 20 år siden. Nå forteller hun om den spesielle tiden.

NORGES VAKRESTE: Det er ikke vanskelig å forestille seg at Linn Naimak ble kåret til Norges vakreste for 20 år siden. Hun fortsatte med modelloppdrag helt frem til 2017. Foto: Dannevik Foto, Arendal.
NORGES VAKRESTE: Det er ikke vanskelig å forestille seg at Linn Naimak ble kåret til Norges vakreste for 20 år siden. Hun fortsatte med modelloppdrag helt frem til 2017. Foto: Dannevik Foto, Arendal. Vis mer
Publisert

«Gratulerer, du vant, din møll. Nå må vi få satt på deg tannregulering. Miss Norway kan ikke ha mellomrom mellom fortennene!»

Det var kommentaren Linn Naimak (39) fikk rett etter at hun hadde vunnet Miss Norway.

Det er gått 20 år siden hun vant missekonkurransen. For øvrig var det samme år som Kathrine Sørland vant Frøken Norge. Den gangen var missekonkurranser big business, og de heldige som nådde helt til topps kunne glede seg over å reise verden rundt for å forsvare tittelen sin.

Linn var opprinnelig deltaker i Frøken Norge 2002, men da hun sto med valget mellom å være finalist i Frøken Norge eller finalist i Miss Norway, falt valget på Miss Norway konkurransen. Hun hadde allerede gjort mange oppdrag for Norwegian Models, modellbyrået underlagt Miss Norway-organisasjonen.

Oppdaget på kjøpesentret

I 2002 var smarttelefonen enda noe vi hadde hørt om i samme ordlag som flyvende biler. Nakenbilder var på et stykke glanset papir, Martha og Ari giftet seg, Britney Spears spilte i Crossroads. Og trakassering måtte man nesten bare regne med. Dette året er Linn 20 år, og tromsøjenta er, som Norges vakreste, en av de mange håpefulle til å vinne kronen i Miss Earth.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer