Solveig Kloppen:

- Jeg lå under dyna og holdt meg for ørene

Da Solveig Kloppen selv fikk barn var hun fast bestemt på ikke å gjenta foreldrenes feil.

SOLVEIG KLOPPEN: – Jeg hadde laget meg et drømmebilde av hva slags mor jeg ville være, sier Solveig Kloppen, som var bevisst på hva hun ikke ville ta med seg fra sin egen barndom. FOTO: Astrid Waller
SOLVEIG KLOPPEN: – Jeg hadde laget meg et drømmebilde av hva slags mor jeg ville være, sier Solveig Kloppen, som var bevisst på hva hun ikke ville ta med seg fra sin egen barndom. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Å være forelder er en dans som har pågått siden tidenes morgen. Mor med barn. Barn med sine barn. Og barnebarn med sine barn igjen. Noen ganger går dansen uanstrengt, som kjole­stoff over en friers blanke skotupp på ball. Andre ganger som en vaklende vals i tresko – og iblant som en pliktoppfyllende polka med en litt for ivrig partner.

I de verste vendingene farer foreldreskapet fram i en livstruende limbo. Sånn går dansen, enten man har født barna eller er blitt velsignet med dem på annet vis. Bare en ting er sikkert, og det er at dansen går.

– Jeg hadde laget meg et drømmebilde av hva slags mor jeg ville være, sier Solveig Kloppen (52).

– Jeg skulle sitte med barna på fanget og lese bøker for dem. Jo da, jeg gjorde det også, selv om det ikke ble så mye som jeg hadde trodd. Men jeg var enda mer bevisst på hva jeg ikke ville være. Hva jeg ikke ville ta med meg fra min barndom.

Tenåringsmamma

Vi møter Solveig hjemme i Tåsen Hageby. Siden sist KK intervjuet Norges kanskje blideste og mest lettrørte programleder, har hun og journalist­ektemannen Kjartan flyttet kjøkkenet til andre siden av leiligheten. Med kortere vei fra kjøkkenet til hagen klamrer de seg til håpet om at tenåringsbarna skal fortsette å ville henge der:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.