Line Langmo Aasbø:

- Jeg lar ikke frykten prege hverdagen

Hver kveld tok mormoren hennes ut brystprotesen og la den på vasken. Line Langmo Aasbø kan få blaff av frykt for å arve mormorens kreft.

LINE LANGMOO AASBØ: - Jeg sjekker meg, og det er det viktigste jeg kan gjøre, sier Line. Mormoren hennes døde av brystkreft. FOTO: Janne Rugland
LINE LANGMOO AASBØ: - Jeg sjekker meg, og det er det viktigste jeg kan gjøre, sier Line. Mormoren hennes døde av brystkreft. FOTO: Janne Rugland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var fire–fem år gammel da jeg oppdaget at mormor hadde silikonbrystprotese i BH-en sin. Vi sto på badet og stelte oss sammen da hun tok ut protesen og la den fra seg. Jeg ble ganske nysgjerrig, men hun svarte rett fram at hun hadde hatt kreft, men nå var frisk, sier ambassadør for strikkeprosjektet Rosa-sløyfe har i samarbeid med Dale garn, Line Langmo Aasbø.

- Jeg synes det er fint om jeg kan bruke det jeg har klart å bygge opp, til noe positivt, og kreftsaken er noe jeg brenner ekstra for.

Når åtte gensere nå lanseres som en del av Rosa sløyfe-aksjonen, har Line dratt i alle sine kontakter for å få kjente damer som Maria Mena, Tone Damli og Bertine Zetliz til å stille i plaggene for å fronte saken.

- Jeg har fått med meg superflotte, sterke kvinner og føler at vi skaper vår egen lille kampanje, sier Line.

Vi sitter på en hjørnekafé på Frogner, og over veien ligger lokalene der Line og moren drev mote- og interiørbutikk sammen i ti år. Hjemme hadde moren syrom fylt av garn, knapper og stoffer i alle farger. Line elsket roen hun kjente i det rommet, og hennes håndarbeidsånd ble nok vekket allerede i veldig ung alder. På somrene, derimot, var det natur, båtturer og mormors deilige, hjemmelagde mat som fristet når de reiste på ferie til Narvik. Lines mormor var en livskraftig dame som visste hva hun ville, og Line tenkte aldri på henne som svekket selv om hun hadde vært syk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer