Årets best kledde mann:

- Jeg latet som jeg var en tøffing da jeg var yngre

Fra smale jeans og buksa nedi sokkene til røde løpere og årets best kledde.

ÅRETS BEST KLEDDE MANN: Herman Tømmeraas ble kjent for det norske folk da han spilte i tv-serien «Skam». Nå er han kåret til årets best kledde mann. FOTO: Truls Qvale
ÅRETS BEST KLEDDE MANN: Herman Tømmeraas ble kjent for det norske folk da han spilte i tv-serien «Skam». Nå er han kåret til årets best kledde mann. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

Herman ­Tømmer­aas (26) tok en hel ­verden med storm i rollen som «Penetrator-Chris» i suksess-serien «Skam». Siden den gang, har han også penetrert moteverdenen.

I dag ­lever han et ekte stjerneliv med røde løpere ­internasjonalt, moteuker og glamour. Likevel har han langt fra glemt røttene som fører tilbake til Solbergelva og hiphop-miljøet, som lærte ham en ting eller to om mote.

For Herman betyr utmerkelsen «Årets best kledde mann» mye.

– Opp gjennom årene har jeg lært at klær er en fantas­tisk måte å uttrykke seg på, at man kan gi kreativiteten fritt utløp og at det ikke finnes mange regler. Og jeg har lært hvor morsomt det kan være å leke med ideer. Klær kan, og bør, være kjempegøy! sier Herman.

Han legger til:

– Det er utrolig stas å få en slik anerkjennelse! Norge har en hel rekke veldig godt kledde mennesker, så dette er stort.

STORT: – Norge har en hel rekke veldig godt kledde mennesker, så dette er stort, sier Herman om best kleddekåringen. FOTO: Truls Qvale
STORT: – Norge har en hel rekke veldig godt kledde mennesker, så dette er stort, sier Herman om best kleddekåringen. FOTO: Truls Qvale Vis mer

Klærne Herman har på seg på disse bildene, danner en blanding av forskjellige uttrykk han selv liker. Og han er svært fornøyd med resultatet.

– Jeg er så stolt av dette! Tusen takk for at jeg fikk lov til å uttrykke meg, sier han.

Klærne skulle være behagelige

Ifølge Herman startet forholdet hans til mote og klær ­veldig avslappet. Eller, kanskje det egentlig blir riktigere å si at det alltid har vært det.

– I oppveksten var stilen min ganske lik alle andres. Men det var det som føltes behagelig da. Det var aldri noe særlig press når det kom til merker eller klesstil, ­verken på skolen eller hjemme, heldigvis. Forholdet til klær har alltid vært behagelig, forteller han og fortsetter:

– Oppmerksomheten var alltid rettet mot å prioritere klær vi trengte, først og fremst, og at de skulle føles bra.

Hiphop var imidlertid en stor glede og en stor del av Hermans oppvekst. Og nettopp hiphopmiljøet brakte med seg en lærdom eller to om klær og stil.

– Som at baggy er fett, at caps er et must og at dans er fantastisk!

– En del av klærne mine på den tiden var preget av at jeg drev mye med hiphop. Ja, jeg latet som jeg var en tøffing, sier han og ler.

ROMSLIGE KLÆR: Gjennom hiphopkulturen lærte Herman seg å like kule og romslige klær. Det har han tatt med seg videre. FOTO: Truls Qvale
ROMSLIGE KLÆR: Gjennom hiphopkulturen lærte Herman seg å like kule og romslige klær. Det har han tatt med seg videre. FOTO: Truls Qvale Vis mer

En tidlig inspirasjonskilde når det kommer til klær, fant han i skuespilleren og artisten Jaden Smith. Og ­antrekkene til amerikaneren har fortsatt å inspirere ­Herman, som mener at Smith stadig har vist at han tør å ta stilmessige steg som andre ikke har turt tidligere.

– Jeg synes fortsatt han har knallbra stil. Jaden har vært en person som har turt å flytte grenser og utfordre det som føles normalt når det kommer til klær. Jeg hadde lyst på dreadlocks en periode, men det var aldri særlig realistisk. Men de store kjedene han brukte, de husker jeg at jeg testet – og digget, forteller han.

Lek med det maskuline og feminine

Herman sier imidlertid at han nå for tiden heller satser på å prøve ut en del forskjellige ting uten at det har en direkte kilde. Når det er sagt, finner han samtidig enkelt inspirasjon i alt og ingenting.

På catwalken for Boss dukker også den norske stjernealpinisten Alexander Aamodt Kilde opp. Video: Ida Elise eide Einarsdóttir Vis mer

– Stilen min er nok en variasjon av noe litt urbant og generelt tilbakelent, men jeg synes det er gøy å leke med kombinasjoner mellom det maskuline og det feminine når jeg setter sammen antrekk til eventer og happenings, beskriver han.

– Hvordan mennesker jeg ser opp til kler seg, vil nesten alltid ha en påvirkning på meg – og en betydning for hva jeg selv vil teste ut. I dagens samfunn kan jeg finne inspirasjon nesten overalt. Alt fra moteikoner på rød løper til mennesker som kjører sin egen stil på gaten, inspirerer meg, sier han.

FORBILDE: Hvordan mennesker jeg ser opp til kler seg, vil nesten alltid ha en påvirkning på meg, sier Herman. Et av hans stilmessige forbilder er den amerikanske skuespilleren Jaden Smith. FOTO: Truls Qvale
FORBILDE: Hvordan mennesker jeg ser opp til kler seg, vil nesten alltid ha en påvirkning på meg, sier Herman. Et av hans stilmessige forbilder er den amerikanske skuespilleren Jaden Smith. FOTO: Truls Qvale Vis mer

For ikke å snakke om fra trendbildet, som i dag synes å være mer flyktig enn noen gang, med både nye og gamle trender som konstant avløser hverandre eller gjør comeback. Og skuespilleren holder seg gjerne oppdatert på trendene.

– Akkurat nå er jeg er nok mest opphengt i «over­sized dad-bukser» med sandaler til – Birkenstock type «Boston». Det er så fett og laidback! sier han.

I tillegg, kan han spå følgende:

– Jeg tror at tiden for hatter – og ikke bare caps – er rett rundt hjørnet.

Tøff i stilen eller ei – antrekkene til Herman bærer alltid med seg et preg av nostalgi. Ringene har han nemlig et ekstra kjært forhold til. De er det ­viktigste tilbehøret han har i garderoben.

– Jeg har kommet til et punkt hvor jeg føler meg naken uten. De kommer nok alltid til å følge med, slår han fast.

Samler på ringer

Ringene er mer enn bare tilbehør, for Herman kan fortelle at han faktisk samler. Ringene kommer fra steder han har vært eller er knyttet til ting han har gjort.

– For eksempel har jeg en ring fra Tyrkia laget av en smed på et hustak. Og så har vi ringen jeg skaffet første gang jeg skulle bruke en smoking, og ringen jeg brukte på min første røde løper, sier han.

Både ringene og annet tilbehør ser han på som en enkel og viktig del av det å style et antrekk.

– Det jeg bruker daglig, kan være ganske rett frem, men jeg kombinerer det med noen syke ringer, klokker og sko for å gi det litt spice!

RINGER: Ringene er det aller viktigste tilbehøret i Hermans garderobe, og han går heller ikke av veien for å prøve en krone. FOTO: Truls Qvale
RINGER: Ringene er det aller viktigste tilbehøret i Hermans garderobe, og han går heller ikke av veien for å prøve en krone. FOTO: Truls Qvale Vis mer

I denne enkle hverdagsstilen er det elementer av hiphopen som henger igjen. Basisplaggene er bukser, hettegensere og T-skjorter – og aller helst skal det meste av det være stort og romslig.

– Vintage og second hand er også noe jeg bruker masse av om dagen, forteller han og fortsetter:

– Når jeg bare er hjemme, går jeg ofte i shorts og tank top. Jeg er fullt klar over at dette ikke høres ekstremt kult ut, men det er toppen av komfort for meg. I tillegg til en stor hettegenser hvis det er vinter!

Komfort står fortsatt sentralt i stilen og klesskapet til Herman. Men når det kommer til å gå på rød løper, noe vi bare må anta at han er blitt skikkelig komfortabel med, gjelder det å være stilig.

På spørsmål om han har et antrekk som utmerker seg, har han svaret klart:

– Mugler-looken som jeg hadde på Elle-gallaen i ­Sverige i år. Den elsket jeg!

Herman husker at han følte seg skikkelig bra i de klærne. Og like tydelig kan han minnes antrekk han ­aldri vil gjenta.

– Å, herre …, svarer han først.

– Ok, i Solbergelva hadde vi «slim jeans med buksa nedi hvite tennissokker MED strikk rundt»-trenden. Kanskje noe av det fæleste som var, men vi følte oss helt kanon, sier han og ler.

INSPIRASJON: Herman er alltid åpen for å la seg påvirke når det kommer til klær og stil. – Alt fra moteikoner på rød løper til mennesker som kjører sin egen stil på gaten, inspirerer meg. FOTO: Truls Qvale
INSPIRASJON: Herman er alltid åpen for å la seg påvirke når det kommer til klær og stil. – Alt fra moteikoner på rød løper til mennesker som kjører sin egen stil på gaten, inspirerer meg. FOTO: Truls Qvale Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer