Lisa Aisato:

- Jeg lekte fortsatt med Barbie da andre begynte med hasj

Hvis Lisa Asaito skulle illustrere fjoråret, hadde hun tegnet seg selv sittende på havbunnen, helt vill i blikket.

LISA AISATO: – Når jeg var sammen med barna, tenkte jeg at jeg burde ha jobbet. Og når jeg jobbet, tenkte jeg at jeg burde ha lagt ungene, sier Lisa Aisato, som ikke følte seg som verdens beste mamma i fjor. FOTO: Astrid Waller
LISA AISATO: – Når jeg var sammen med barna, tenkte jeg at jeg burde ha jobbet. Og når jeg jobbet, tenkte jeg at jeg burde ha lagt ungene, sier Lisa Aisato, som ikke følte seg som verdens beste mamma i fjor. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hm. Det der var en artig måte å gå på! Har han virkelig hodet såå langt foran kroppen …?

Slik kan Lisa Aisato få ideen til en ny figur, eller bok. Med en observasjon på gata. Eller hun kan lukke øynene og tegne en krusedull, åpne dem igjen og begeistret se at det ligner … en slags fisk? Som et nysgjerrig og lekent barn observerer den 37 år gamle forfatteren og illustratøren fremdeles verden. Før hun med kriblende fingre og en overtent høyre hjernehalvdel dukker ned i tegneboka, og svømmer innover i et univers med en oksygenflaske som aldri går tom. Nesten aldri.

For hadde Lisa Asaito skulle illustrere året som gikk, hadde hun tegnet seg selv nede på havbunnen, der hun sitter og tegner, helt vill i blikket.

– Jeg har det godt der nede, men får ikke pustet ordentlig før jeg har hodet over vann, forklarer hun.

– Jeg var ikke verdens beste mamma i 2018

Fjoråret var overveldende. Det hadde gått bra lenge for den populære forfatteren og illustratøren. Så kom «Snøsøsteren». Boka hele Norge åpnet som en julekalender, dag for dag, en gripende julehistorie ført i pennen av Maja Lunde og illustrert med Lisas inderlige og detaljrike tegninger. Hun var selv den første som hashtagget boka på Instagram. Så skulle det ta av. Gjennom hele desember skulle folks magiske og følelsesladde små lesestunder bli delt daglig på sosiale medier i det ganske land. «Snøsøsteren» ble årets mest solgte bok. Over 20 land har kjøpt rettighetene. Norske og internasjonale filmprodusenter står i kø for å filmatisere den. Programleder Haddy Njies lillesøster var ikke så rent liten lenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer