Frisk fra bulimi:

- Jeg levde i en boble. Å bli tynn var alt jeg brydde meg om

Madeleine var fornøyd med seg selv og med livet, helt til hun ble kalt tykk, og gikk rett på toalettet for å kaste opp.

FRISK IGJEN: Madeleine Marie Mikalsen var 19 år da hun fikk bulimi, og brukte ett år på å bli frisk. FOTO: Stine Skipnes
FRISK IGJEN: Madeleine Marie Mikalsen var 19 år da hun fikk bulimi, og brukte ett år på å bli frisk. FOTO: Stine Skipnes Vis mer
Publisert

– Unnskyld, kan jeg stille deg et spørsmål?

– Selvfølgelig kan du det.

– Er du gravid?

Slik falt kommentaren som fikk Madeleine Mikalsen til å gå rett på toalettet og kaste opp til det bare var magesyre igjen. Det var i oktober 2006. Madeleine hadde vært normalvektig helt til vinteren 2005. Da aker hun inn i en parkert buss i slalåmbakken og blir fraktet til Bodø i ambulansefly. Milten sprekker, ei nyre blir ødelagt og ribbein brister. Hun får smerter og følger undervisningen på skolen fra en sofa bakerst i klasserommet. I kombinasjon med mye go'mat øker vekta med flere titalls kilo.

– Men jeg trodde at jeg var tynn og følte meg fin!

Det var altså helt til noen påpekte at hun var tykk. 5. august 2007 ble hun innlagt på daværende Nordland psykiatriske sykehus, Rønvika. Med en vekt som passer for en barneskoleelev, ikke en voksen.

LES OGSÅ: Sol fikk ME etter kyssesyken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer