Ada Hegerberg

- Jeg liker ikke å si kvinnefotball. Det er veldig befriende når skillene oppheves

I går ble Ada Hegerberg historisk, da hun som første kvinne vant Ballon d’Or, Gullballen. Vi kåret henne til en av årets kvinner allerede i 2016.

ADA HEGERBERG: At Ada i dag er blitt et forbilde for mange unge jenter, er noe hun tar svært seriøst. - Jeg håper jeg kan være med på å heve ambisjonene jenter har for fotballen. FOTO: Astrid Waller
ADA HEGERBERG: At Ada i dag er blitt et forbilde for mange unge jenter, er noe hun tar svært seriøst. - Jeg håper jeg kan være med på å heve ambisjonene jenter har for fotballen. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Juryens begrunnelse: Ada Hegerbergs talent er blitt lagt merke til langt utover landegrensene. I 2016 delte Hegerberg scene med Cristiano Ronaldo, da det europeiske fotballforbundet UEFA kåret dem til henholdsvis Beste kvinnelige og Beste mannlige fotballspiller. Med sin -ruvende posisjon er Hegerberg et forbilde for idrett i sin helhet.

Fotballen er full av dem, historier om hvordan smågutter selv fra de fattigste kår har spilt seg opp fra slum til superstjerne. Pelé, Maradona, Ronaldo … Som ikke bare var eminente spillere – men som viste at alt er mulig. Da Ada mottok prisen som Årets beste europeiske kvinnelige fotballspiller en augustkveld i Monaco i fjor, iført en svart, glitrende paljettkjole, var det nettopp sammen med den levende fotballegenden Cristiano Ronaldo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer