Jennifer Aniston:

– Jeg liker ikke å være berømt

Jennifer Aniston elsker jobben sin, men innrømmer at hun gjerne kunne vært berømmelsen og all negativiteten foruten.

– Folk har en oppfatning av at jeg er ulykkelig fordi jeg ikke har fulgt den typiske oppskriften på livet, sier skuespiller Jennifer Aniston. FOTO: Evan Agostini
– Folk har en oppfatning av at jeg er ulykkelig fordi jeg ikke har fulgt den typiske oppskriften på livet, sier skuespiller Jennifer Aniston. FOTO: Evan Agostini Vis mer
Publisert

Jeg har vært under lupen i over 30 år, sier Jennifer Aniston (52), som har hatt en usedvanlig lojal fan skare helt siden første gang vi så henne i «Venner for livet» for over 27 år siden.

I dag er hun nesten mer kjent for privatlivet sitt enn for rollene sine, og helt siden Brad Pitt dumpet henne for Angelina Jolie for over 15 år siden, har tabloidene mesket seg i ­Anistons «evigvarende» kjærlighetssorg. Selv om hun har rukket å bli gift og skilt med en ­annen, har ikke ryktebørsen rundt for­holdet og bruddet med Pitt tatt pause.

Nå innrømmer filmstjernen at det har vært vanskelig å håndtere oppstyret til tider.

Vi har alle våre ulike versjoner av kriser vi må gjennom, og når man er en offentlig person, så må man lære seg å gjøre det med stil, sier hun.

– Jeg prøver å gå gjennom kriser med mest mulig ære i behold.

– Hvordan klarer du det?

– Jeg har en utrolig fin gjeng med vakre menn og kvinner rundt meg som jeg snakker med og som jeg rådfører meg med, forteller hun.

Selv om Aniston nå er voksen, er fansen like besatt av ­privatlivet hennes. Tabloidene har sikkert gjort henne gravid over 1000 ganger – like mange ­ganger som hun er blitt «hemmelig» ­gjenforent med ­eksen.

Det er ikke alltid lett å stenge av all støyen og fokusere på jobben min, sier hun i dag.

– Det er selvfølgelig øyeblikk der jeg er den fagreste og mest populære av alle, men så i neste øyeblikk er jeg en stor skuffelse. Det er bare sånn det er.

– Jeg prøver å gå gjennom kriser med mest mulig ære i behold, sier Jennifer. Her i rollen som Alex Levy i «The Morning Show». FOTO: Media Res/Apple TV+/Kobal/Shutterstock
– Jeg prøver å gå gjennom kriser med mest mulig ære i behold, sier Jennifer. Her i rollen som Alex Levy i «The Morning Show». FOTO: Media Res/Apple TV+/Kobal/Shutterstock Vis mer

- Jeg liker ikke å være berømt

Ja, det finnes nok av ville historier man kan lese om Aniston på nettet, så googler hun seg selv noen ganger?

– Jeg gjør det innimellom, når noen ­forteller meg at jeg nettopp har hatt en 100 millioner dollar makeover. Haha. Og da tenker jeg: «Er du helt sikker på det?» Det er veldig mye penger, så da må jeg ha fornyet meg helt inn til skjelettet, haha.

– Men hvordan føles det å lese sånne historier?

– Det er som oftest underholdende, men jeg gjør det ikke jevnlig. Det er interessant med alle disse historiene som bare dukker opp. Kanskje er det fordi jeg ikke er ute av huset mitt ofte nok. Den eneste gangen jeg ser noe som har et snev av sannhet i seg, er når det handler om en trailer for en film eller serie jeg har spilt inn.

Det er så mange som føler at de kjenner deg og har en oppfatninger av hvem du er. Men hva tror du er den største misoppfatningen folk har av deg?

– Gud, jeg tror jeg har svart på dette mange ganger, og det er at folk har en oppfatning av at jeg er ulykkelig fordi jeg ikke har fulgt den typiske oppskriften på livet. Det er på ingen måte sant.

– Er det utfordrende å leve i rampelyset?

– Vel, jeg liker ikke å være berømt. Jeg hater negativiteten som følger med statusen. Jeg liker ikke å bli dømt av andre. Men jeg elsker selve jobben min, det å skape noe meningsfullt – det å bli inspirert – det å underholde dere alle. Men ja, det er det eneste jeg misliker med jobben.

– Hvordan påvirker det deg personlig?

Jeg føler at negativiteten bare er blitt verre med årene. Det samme har måten man blir betraktet på. Jeg vet ikke om det er internett i seg selv, eller om det er på grunn av alle menneskene som kan sitte ansiktsløse og ytre ­meningene sine på en skjerm.

– Jeg må bare si at det har vært en unik opplevelse for meg å få ha vært en del av «Venner for livet», sier Jennifer. Her er hun fotografert sammen med de andre skuespillerne i serien, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Courteney Cox Arquette, Matt Le Blanc og Matthew Perry, i 1999. FOTO: Bei/REX
– Jeg må bare si at det har vært en unik opplevelse for meg å få ha vært en del av «Venner for livet», sier Jennifer. Her er hun fotografert sammen med de andre skuespillerne i serien, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Courteney Cox Arquette, Matt Le Blanc og Matthew Perry, i 1999. FOTO: Bei/REX Vis mer

Hun utdyper:

– De får uttrykk for den bitterheten de føler inni seg, for de må ha en trang til å uttrykke det. Og så tror de at all den vreden de får utløp for, skal frigjøre dem for hvordan de føler seg. Det gjør den sannsynligvis ikke. Den vokser seg bare større, som en kreftsvulst.

– Når lærte du deg ikke å la andres oppfatninger påvirke deg?

– Jeg tror kanskje første gang var da jeg merket at noe ikke føltes bra. Men når det er sagt, så er det ikke alltid man slipper unna. Man kan ikke unnvære å høre ting. Da gjelder det å ignorere det, fordi det ikke finnes noe sannhet i det for deg.

– Hvordan har du lært å beskytte deg selv?

– Jeg har vært utrolig heldig og har sjelden opplevd at noen har prøvd å utnytte meg på noen som helst måte. Men de få gangene det er skjedd de siste 10–15 årene, har jeg oppdaget at det handler om å ha selvtillit. Du må vite at du har 100 prosent rett, og at du ikke tillater slik ­oppførsel. Jeg er aldri redd for å si «nei», selv ikke når det kommer til jobben min.

– Hvilket forhold har du til makt i dag?

– Jeg er jo en mektig kvinne, haha. Nei, jeg vet ikke om jeg er i en mektig posisjon. Jeg vet ikke hvordan det føles. Jeg har muligheter, men jeg føler ikke at jeg kan sitte her og si: «Jeg er innflytelsesrik.» Men jeg kan si at jeg vet hvor jeg kommer fra, og jeg vet hva jeg har vært gjennom, og jeg vet hvor heldig jeg er som er kommet dit jeg er i dag.

– Hvordan håndterer du situasjoner der du blir sint eller frustrert?

– Jeg får ofte utløp for det i rollene mine. Som når vi spiller inn «The Morning Show». Det er en herlig katalysator for sinne, haha. Det var scener i først sesong som ­krevde at jeg tok fram dystre minner jeg ikke hadde tenkt på på veldig lenge. Og så kvittet jeg meg med dem på en måte som ikke er meg i det hele tatt. Jeg er ikke en ­person som mister ­besinnelsen.

Hun resonnerer:

– Kanskje det er fordi jeg vokste opp med mye sinne rundt meg og oppdaget at det aldri fører til noe produktivt. Man vil ikke våkne opp om morgenen og se seg selv midt i et raseriutbrudd på Youtube, haha.

KK16 er i salg fra 6. august.
KK16 er i salg fra 6. august. Vis mer

- Skjønnhet har noe å gjøre med hvordan du føler deg

Siste gang vi så Aniston på tv, var nettopp i «The Morning Show». Serien, som Apple TV lanserte i 2019, ga Aniston en Golden Globe for skuespillerprestasjonen sin. I desember la hun ut et bilde fra settet på Instagram for å fortelle fansen at de endelig hadde startet innspillingen av sesong 2, etter lange forsinkelser på grunn av korona.

Jennifer var gift med Brad Pitt i fem år. Her er de fotografert i 2003, to år før skilsmissen. FOTO: Alex Berliner/BEI/REX
Jennifer var gift med Brad Pitt i fem år. Her er de fotografert i 2003, to år før skilsmissen. FOTO: Alex Berliner/BEI/REX Vis mer

I serien spiller Aniston nyhetsoppleseren Alex, som må stå opp fire om morgenen for å rekke å komme på skjermen før frokost. Så er hun selv å regne for et A-menneske?

– Nei, haha. Jeg er virkelig et nattmenneske. Jeg elsker natten fordi det er så stille. Litt på samme måte som morgenfugler elsker stillheten om morgenen. Jeg er motsatt. Kanskje fordi jeg er født på natten. Jeg aner ikke.

– Hvordan er dine morgenrutiner?

– Jeg starter ofte morgenen med å snakke med hundene mine, og så mediterer jeg før jeg tar meg en kaffe, etterfulgt av en treningsøkt.

– Spiser du ikke frokost?

– Nei, jeg har ikke gjort det i det siste. Jeg har prøvd meg på periodisk faste en stund. Det skal visst være så sunt.

Aniston har alltid vært opptatt å holde seg i form, og fortsatt er trening en stor del av livet.

– Fysisk aktivitet, bare det å få blodet til å pumpe ekstra, er noe jeg gjør hver dag. Ikke det at det er et must for meg for å være lykkelig, men det får meg til å føle meg ekstremt mye bedre.

Hva slags type trening driver du med?

– Det endrer seg hele tiden. Det var boksing en stund, så var det yoga, deretter sirkeltrening og så pilates, power pilates. Jeg prøver nye ting hele tiden for å gjøre det mer spennende.

– Du er jo lenge blitt beskrevet som et skjønnhetsideal – hva slags forhold har du selv til skjønnhet?

Når du sier at jeg er et skjønnhetsideal, må jeg ­humre litt fordi jeg har aldri sett på meg selv på den måten. Jeg ble aldri sett på den måten da jeg vokste opp heller. Skjønnhet har noe å gjøre med hvordan du føler deg.

– Hvordan da?

– Jeg har hatt perioder der jeg har følt meg helt forferdelig, der jeg ikke har følt meg bra nok eller pen nok, men man må gå gjennom sånne stadier i livet også. Det er det man blir sterkere av. Så min oppfatning av skjønnhet er det som får deg til å føle deg vakker.

– Hva er det?

– Menneskene rundt deg. Livet ditt, en god hårdag, haha – alt mulig rart.

Jennifer Aniston elsker å trene blant annet yoga. Dette bildet er tatt i forbindelse med en kampanje for skjønnhetsmerket Vital Proteins. FOTO: Vital Proteins/ MEGA
Jennifer Aniston elsker å trene blant annet yoga. Dette bildet er tatt i forbindelse med en kampanje for skjønnhetsmerket Vital Proteins. FOTO: Vital Proteins/ MEGA Vis mer

«Venner for livet»

Det ble massiv oppmerksomhet da den gamle gjengen fra tv-serien «Venner for livet» nylig ble gjenforent i en spesial­episode på strømmetjenesten HBO under tittelen «Friends: The Reunion». Og spørsmålet er: Hva slags forhold har ­Jennifer Aniston selv til tv-serien i dag? Tar hun pauser og ser noen episoder når hun surfer på tv?

– Jeg løper. Nei da, jeg elsker det. Det gjør meg glad, men det varierer litt hvor lenge jeg stopper opp og ser på en episode. De gangene jeg gjør det, innser jeg at jeg har glemt hva som skjer, og da blir det ekstra gøy.

– Hvordan er dine tv-vaner ellers?

– Jeg ser på nyhetene, eller jeg pleier å ta dem opp, og så elsker jeg dokumentarer. Jeg elsker «The Crown» – og «Ozark» er utrolig bra. Jeg prøvde å se «Handmaid’s Tale», men det ble veldig mørkt. Det ble litt for mye for meg.

– Hvor ser du helst på tv?

Jeg ser mest tv på kjøkkenet, faktisk – i en komfortabel stol, fordi jeg sitter ofte foran datamaskinen min og multitasker. Da kan jeg svare på e-poster og se på nyhetene eller en dokumentar samtidig. Når jeg har venninner på besøk, setter vi oss i stuen, der jeg har en større sofa og en litt større tv, og så ser vi på litt sånn hjernedød, meningsløs tv sammen, sier hun spøkefullt.

– Er hundene med på tv-tittingen?

– Ja, så klart. De er alltid med meg.

Hun avslutter:

– Jeg må bare si at det har vært en unik opplevelse for meg å ha vært en del av «Venner for livet». Alle vi som var med i serien, ­synes det er en sann glede hver gang vi får mulighet til et gjensyn.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer