Ensomhet:

- Jeg lot som jeg ikke var ensom

Unni hadde mann, barn og jobb - likevel følte hun seg helt tom.

ENSOMHET: - Å bygge selvverd er noe som må gjøres et lite steg av gangen. Det er en reise jeg fortsatt er på, forteller Unni. FOTO: Astrid Waller
ENSOMHET: - Å bygge selvverd er noe som må gjøres et lite steg av gangen. Det er en reise jeg fortsatt er på, forteller Unni. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Unni Turrettini bodde i Sveits med mann og to barn, da en venninne ringte og sa det hadde gått av en bombe i regjeringskvartalet. Så skjedde massemordet på Utøya.

Som så mange andre fulgte hun nyhetene tett disse surrealistiske julidagene i 2011. Kjente først på sorg - så sjokk da det ble klart at det ikke var en utenlands terroristorganisasjon som stod bak, men en enkeltperson. Under den rotløse oppveksten hadde hun bodd en halvtime unna gjerningsmannen.

Rotløs

I ukene og månedene fortsatte hun med å følge saken, nærmest som besatt. Som hjemmeværende med barna på det tidspunktet, og med et stort nettverk som internasjonal advokat, bestemte hun seg for å skrive bok om hva som kunne få et menneske til å begå slike handlinger.

Hun leste alt hun kom over om temaet, fikk snakke med de fremste eksperter på terrorisme og massemordere hos både FBI og CIA. Det er én ting de har til til felles, påpekte flere av de. Ensomhet og mangel på tilhørighet.

- Da gikk det opp et lys for meg. Jeg kjente igjen den smerten over å ikke ha et sted som er hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer