Antirasisme

- Jeg må ærlig si at jeg ikke ser stor fremgang

Rapper Musti (19) sier til KK at hun ikke er superoptimistisk med tanke på en rasismefri fremtid.

ANTIRASISME: Den 19 år gamle rapperen Ugbad Musti sier til KK at hun følte et utenforskap da hun vokste opp, fordi hun ikke så ut som alle andre. FOTO: Fabian Fjeldvik
ANTIRASISME: Den 19 år gamle rapperen Ugbad Musti sier til KK at hun følte et utenforskap da hun vokste opp, fordi hun ikke så ut som alle andre. FOTO: Fabian Fjeldvik Vis mer
Publisert

- Hvordan var ditt første møte med rasisme?

- Jeg var bare en kid, jeg skjønte ikke helt hva som skjedde der og da. Det var nytt, noe jeg ikke var forberedt på, men når jeg skjønte hva det var, så var jeg selvfølgelig lei meg, og følte at jeg ikke var som alle andre kids på skolen eller på lekeplassen.

- Har du opplevd andre hendelser i den retning?

- Det har jeg, og jeg prøver alltid å bli bedre på hvordan jeg håndterer slike situasjoner. Det er hardt, vondt, sårende, slitsomt og det er fortsatt noe jeg jobber med.

- Preges du av dette i dag?

- Ja, selvfølgelig. Det er noe som sitter igjen, og det er en følelse som ikke går an å beskrive. Det er absolutt ikke en god følelse, og jeg unner ingen en slik opplevelse.

- Har du merket en utvikling (til det bedre eller verre) med tanke på rasisme i Norge, fra din oppvekst til i dag?

- Jeg må ærlig si at jeg ikke ser noen stor fremgang, men jeg håper selvfølgelig at vi en dag kan bli kvitt dette problemet.

FLERKULTURELL: Musti er oppvokst på Tøyen i Oslo, og bodde også deler av oppveksten i London. FOTO: Fabian Fjeldvik
FLERKULTURELL: Musti er oppvokst på Tøyen i Oslo, og bodde også deler av oppveksten i London. FOTO: Fabian Fjeldvik Vis mer

- Hva vil du si til barn og unge som opplever rasisme?

- Jeg vil si hev deg over det, heller gå en annen vei. Du er like mye verdt som alle andre og du kan få til akkurat det du vil få til. You´re a star in the making. Prøv å educate folk som mener noe annet, vi står i dette sammen.

- Hvordan kan vi bruke sommerens oppvåkning til å skape en varig endring og likeverd?

- Vi må fortsette å bruke den stemmen vi har, vi kan ikke stoppe nå, vi har kommet så langt. Fortsett å dele, fortsett å snakk om dette og ikke la det dø ut. Vi trenger dette. Dette er ikke en sprint, men et maraton. Vi kommer sakte, men sikkert frem til den forandringen vi trenger.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer